Yılmaz Tatlıses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Yılmaz Tatlıses kimdir sorusu insanlar tarafından araştırılıyor. Yılmaz Tatlıses kaç yaşında, neden öldü sorularıyla ilgili detayları sizin için derledik. İşte detaylar...

Ünlü şarkıların bestecisi olarak bilinen Yılmaz Tatlıses hayatını kaybetti. Gelen bu üzücü haberin ardından Tatlıses'in sevenleri yasa boğuldu. İnsanlar şimdi internette Yılmaz Tatlıses kimdir sorusuna yanıt arıyor. Yılmaz Tatlıses kaç yaşında, neden öldü sorularının yanıtını haberimizde sizin için derledik. Yılmaz Tatlıses, İbrahim Tatlıses'le akraba mı sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

YILMAZ TATLISES KİMDİR? 

İbrahim Tatlıses'in meşhur olmasına büyük katkıda bulunan Yılmaz Tatlıses, bir süredir koah hastalığıyla mücadele ediyordu. Peki, Yılmaz Tatlıses kimdir? İşte cevabı...

Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Ağla Gözlerim, Hatıran Yeter gibi bir döneme damga vurmuş şarkılarım söz yazarı veya bestecisi olan Yılmaz Tatlıses, 29 Haziran 1945 yılında Malatya'da doğdu. İlk öğrenimine Malatya'da başladı, İskenderun'da bitirdi.

Yılmaz Tatlıses'in müzik hayatı İskenderun Halk evinde katıldığı kurslarla başladı İskenderun radyo evinde “Hatay’dan sesler” grubunda sazıyla ve sesiyle çalışmalarını sürdürürken Sözlerini yazıp bestelediği türkülerle müzik hayatına adımını attı. 1964 yılında İskenderun'a konsere gelen Nuri Sesigüzel ile tanışıp ne kadar bestesi varsa verdi. 1965 yılında daha o askerdeyken Nuri Sesigüzel beş tane eserini 45 lik Plak olarak çıkardı. Askerlik sonrası 1967 yılında İstanbul'a geldi veYılmaz Tatlıses’in profesyonel müzik hayatı başladı. 13 tane 45'lik Plak, 3 Tane Lp, 5 tane Kaset ile "Arabesk müziğin " sayılı solistlerinden biri haline geldi. Aynı yıllarda "Acımasız dünya" adlı sinema filmi ile yeşilçamda boy gösterdi. Bu onun müzik yönetmenliği ile tanışmasını da sağladı. Daha sonra pek çok filmde müzik yönetmenliği yaptı. Plak firmalarında müzik direktörlüğü yaptığı sırada ” Şahdiba “ firmasında İbrahim Tatlı adında Urfa’lı bir genci dinledi, sesine hayran kaldı ve geleceğinin çok parlak olduğunu gördü. O anda adının İbrahim Tatlı olduğunu öğrenince kendi soyadını verdi. 

İbrahim Tatlı bundan sonra İbrahim Tatlıses olarak kaset kapaklarına yazıldı. Yılmaz Tatlıses 1987 de "Seni sevmeyen ölsün" şarkısıyla büyük çıkış yaptı ve 150'den fazla sanatçı bu şarkıyı seslendirdi. 1987 de magazin gazetecilerinin "yılın en iyi şarkısı Müzik Oskarı" nı "Deli Deli"şarkısıyla aldı. Besteci ve Söz yazarlığı kimliğinin yanında Prodüktörlük müzik yönetmenliği ile başarılı işlere ve eserlere imza attı.

İbrahim Tatlıses'e soyadını veren Yılmaz Tatlıses’in şarkıları Nuri Sesigüzel’den İbrahim Tatlıses’e, Müslüm Gürses’ten Ferdi Tayfur’a ve Zeki Müren’e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından okundu.

Yorumlar