Yıkımın eskizini çizen ressam, Hataylı çocuğun yanıtını unutamadı!

Sanatçı ve ''Eller Yukarı'' isimli sivil toplum kuruluşunun kurucusu olan George Butler, afet bölgesinde depremin yıkımını çizerek resimlerini satıyor ve bu yöntemle depremzedelere yardım ediyor. Butler, yıkımın resmini bir insanın neden isteyeceğini sorguluyor, Antakyalı bir çocuk yanıtını veriyor!

Acil durumlarda dünyanın dört bir yanına koşan sivil toplum kuruluşu  ''Hands Up''ın (Eller yukarı) kurucusu, sanatçı ve aktivist George Butler, topluluğu ile birlikte afet bölgelerinde resim çiziyor ve bunları satarak elde edilen gelirle bağışta bulunuyor. 

Bu yöntem ile Suriye'deki kliniklere yaklaşık 165 bin sterlin bağışta bulunan Butler, Türkiye hakkında İngiliz basını The Guardian'a konuştu. 

''Unutulmaması için!''

Türkiye'de de çizdiği resimleri satarak yardımda bulunan Butler, ''İnsanlar çizdiğim resimleri almak istiyor. Aslında hep acı var. Belki biraz umut ama çoğunlukla acı ve keder. Arama-kurtarma faaliyetlerini çizdim. Yıkılmış evleri, insanın bakarken bile dehşete düştüğü enkazları çizdim. Bunu yaparken yanıma gelenler benden bunların kopyasını istediler. Acı ve kederin resmini neden ister ki bir insan?'' diyerek hayretini ifade etti.

Ressam Butler, sorusuna Antakyalı bir çocuktan ''Unutulmaması için!'' yanıtını aldığını belirtti. 

Yorumlar