Yerli otomobilin CEO'su belli oldu! Yerli arabanın CEO'su kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Yerli otomobilin CEO'su belli oldu. İnsanlar şimdi yerli arabanın CEO'su kimdir sorusuna yanıt bekliyor.

Yerli otomobilin nasıl olduğu şimdiden birçok insan tarafından merak ediliyor. İnsanlar merakla yerli otomobil ile ilgili tüm detayların açıklanacağı günü bekliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kastamonu'daki ziyaretleri esnasında yerli otomobile ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Özlü, basında yerli otomobil fabrikasına dair Filyos'un şansının yüksek olduğuna dair çıkan haberlerin yalanladı. Özlü, sözlerinin farklı bir şekilde lanse edildiğini ve 22 ilinde bu konuda şansının olduğunu söyledi. Yerli otomobilin CEO'su belli oldu diyen Özlü, ismin belirlendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ismi yakın zamanda açıklayacağını söyledi. Erdoğan CEO'nun, Alman devi Bosch'tan Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu duyurdu. İnsanlar şimdi yerli arabanın CEO'su kimdir sorusunu sormaya başladı. 

YERLİ OTOMOBİLİN CEO'SU BELLİ OLDU

Kastamonu'da ziyareti esnasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil CEO'sunun belli olduğunu belirtti. Bakan, 22 ilin şansının hala devam ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran'da yerli otomobilin Ceosunu açıklandı. Erdoğan CEO'nun, Alman devi Bosch'tan Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu duyurdu.

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Uzun yıllar Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Gürcan Karakaş 2007 yılında ise Alman markası Bosch’un, Almanya merkezinde Automotive Aftermarket İşkolu’nun kıdemli başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.

1965 yılında dünyaya gelen Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğunun ertesi günü ASELSAN’da mühendis olarak iş hayatına başlayan Gürcan Karakaş, 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışma hayatını sürdürmektedir. Gürcan Karakaş aslen Antalya Akseki‘lidir.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLANACAK

Yerli otomobil adı ne sorusu şimdilerde vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yerli Otomobil Projesi ile ilgili merak edilen soruları Kastamonu ziyaretinin ardından yanıtladı. Özlü, yerli arabanın isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.

ÖZLÜ PROJE'NİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Özlü, "Türkiye'nin Otomobili'nin yakıt türü, segmenti ve fiyatıyla dünyada rekabet edebileceğini düşünüyoruz. Dünyaya bakacağız, hangi alanlarda boşluk var onları değerlendireceğiz. Satamadığımız arabayı yapmayız, satacağımız arabayı yapacağız. Şundan emin olun, Türkiye'nin Otomobili, aynı segmentteki otomobillerden daha kaliteli ve daha ucuz olacak. İddialıyız, Türkiye bu defa treni kaçırmayacak." dedi.

Yorumlar