Yerel seçimlerde oy kullanacak Suriyelilerin net sayısı belli oldu

31 Mart yerel seçimlerine hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin yerel idarelerdeki yeni başkanlarını belirleme vesilesiyle yapılacak olan 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak Suriyeli vatandaşların net sayısı belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamada Türk vatandaşı olan Suriye uyruklu kişilerin net sayısını açıkladı. Vatandaşlık hakkı kazanan 53 bin 99 Suriyelinin 31 Mart seçimlerinde oy kullanabileceği kaydedildi.

SEÇİMLER İÇİN İLAVE PERSONELLER GÖREVLENDİRİLDİ

Adres bilgilerinde eksiklik olduğu tespit edilen 363 bin 555 vatandaşa çağrıda bulunduğunu söyleyen Soylu, SMS ile bildirim yapıldığını vurguladı. Ayrıca vatandaşın bu bilgilendirme sayesinde bilgilerini güncellediğini, oy kullanmalarının önündeki bütün engellerin kalktığını bildirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde 547 bin kolluk personelin görev başında olacağını ve terör örgütünün baskı yoluyla vatandaşların aklını çelmesini engelleme amacıyla 13 il ve 12 ilçeye, 6 bin 680 ilave kolluk personeli seçim günü için hazır olduğunu söyledi.

Yorumlar