Yeni Sistemin İlk Bütçe Görüşmeleri İçin TBMM'de Çalışmalar Başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçe görüşmeleri TBMM'de bütçe maratonuna sayılı günler kaldı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçe görüşmeleri için TBMM'de hazırlıklar sürüyor. 10 Aralık 2018'de başlayacak görüşmelerde birçok ilk yaşanacak. İlk kez seçilen milletvekilleri de bu görüşmelerde ilk konuşmasını yapmış olacak. Milletvekilleri zorunlu haller dışında Ankara dışına çıkamayacak, görüşmeler ziyarete kapalı olacak ve parti grup toplantıları bu süreçte yapılmayacak. 

TBMM Genel Kurulu'nda, 10 Aralık Pazartesi tarihinden itibaren 2019 yılı bütçe maratonu 12 günlük aralıksız mesai ile başlayacak. Hergün saat 11'de toplanacak kurul, günlük programı bitirene kadar görüşmelere devam edecek. Ayrıca görüşmeler bitene kadar haftasonları da Meclis görev başında olacak. 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ZİYARETÇİ YASAĞI

12 gün aralıksız olarak devam edecek bütçe görüşmelerinde yaşanan bir diğer ilk ise görüşmelere bitene kadar meclise ziyaretçi alınmaması. Yasakla, milletvekillerinin daha etkin bir çalışması planlanırken, vekiller zorunlu olmadığı sürece Ankara dışına seyahat de edemeyecek.

Bütçe görüşmeleri için genel kurul haftasonları da dahil olmak üzere 12 günlük mesaiye Pazartesi günü başlayacak. Seçim öncesi merakla beklenen 2019 yılı bütçesi yoğun maratonun ardından açıklanacak. 

 

 

Yorumlar