Seat Ateca Tasarımı İle Hayran Bırakırken Fiyatları İle de El Yaktı!

Seat’ın heyecanla beklenen Suv segmentinde bulunan yeni aracı Seat Ateca satışa çıktı. Seat Ateca'nın tasarımı gözleri kamaştırırken satış fiyatları ile şaşırttı, Araç 1.0 litre 115 beygirli en düşük motor seçeneği ile ilgi çekiyor.

Seat’ın merakla beklenen Suv segmentinde yer alan yeni otomobili Seat Ateca, 2016 yılının son çeyreğinde Türkiye'de satışa çıktı. Atecanın göz kamaştırıcı iç tasarımının yanı sıra dış görünüşü ile de görenleri mest ediyor. Aracın 1.0 litre 115 bg’lik giriş versiyonunun satış fiyatı 84 bin TL’den başlarken bir diğer model 1.4 TSI 150 HP act DSg 4x4 ise 118 bin TL’den satışa sunuluyor. Firmanın en çok ilgi görmesi ve satış listesinin başında görmek istediği, 1.6 lt dizelin fiyatı ise 103 bin TL olacak. Yeni Ateca’nın teknik özellikleri arasında, Full Led farlarla sınırlı olmadığı görünüyor. Araç Trafik sürüş asistanı ve acil durum asistanı gibi geniş kapsamlı güvenlik sistemi portföyüyle otomobil severlerin hizmetine sunuldu.

TEKNİK DONANIMLARI

Seat Ateca’nın teknik donanımları da bir hayli ilgi çekici. Araçta 8.0 inç dokunmatik ekran, kablosuz akıllı telefon sarj ünitesi ve Full Link bağlanabilirlik özellikli yeni nesil bilgi-eğlence sistemlerine kadar uzanıyor. Geniş bagaj donanımı ile ekstra kullanım sağlayan Seat, 4.36 metrelik gövde uzunluğuyla en iyi mekan kullanımını sunuyor.

 

 

EN BÜYÜK ÖZELLİK HAFİF OLMASI

Geniş iç hacmiyle kullanım kolaylığı sağlayan Ateca, aynı zamanda segmentinin en hafif araçlarından biri. Bu özellik hem şehir içi koşullarda hem de şehir dışında muhteşem sürüş deneyimini garanti ediyor. Dijital dünya ile sürekli bağlantı, pek çok kişi için modern ve şehirli yaşam tarzının vaz geçilmez bir parçasını oluşturuyor. 8.0 inç ekranıyla Media System Plus’ın öne çıktığı Seat Ateca, kablosuz olarak akıllı telefon şarjını mümkün kılıyor. Güçlü motorları ve mükemmel ayarlanmış süspansiyonuyla Ateca, SUV rakipleri arasında yeni bir referans noktası belirleyen bir performans ve yol tutuş imkanı sunuyor.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Güçlü tork 116HP’den başlayıp 190 HP’ye varan motorlar, istenilen performans istediğini karşılıyor. Ateca’nın iki dizel motor seçeneği sunuluyor ve hepsi turbo olan motor yelpazesi ile otomobilin dinamik sürüşün kaynağını oluşturuyor. Aracın 1.6 TDI 116 HP manuel ve 2.0 TDI 190 HP 4x4 DSG otomatik motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motorların ortalama yakıt tüketim değerleri 100 km’de 4.3-5.0 litre arasında; ortalama CO2 değerleri ise km’de 112 ile 131 gram arasında yer alıyor. Benzinli motor seçenekleri arasında 116 HP gücündeki 1.0 TSI başlangıç motoru ve kısmi yük altında silindir etkisizleştirme özelliği olan ACT teknolojisine sahip 1.4 EcoTSI 150 HP motor yer alıyor. Bu motorların ortalama yakıt tüketim değerleri 100 km’de 5.3 ve 6.2 litre arasında; ortalama CO2 değerleri ise km’de 123 ve 141 gram arasında bulunuyor.

Yorumlar