Yeni barodan ilk icraat: X-Ray dönemi bitti

TBB'nin yeni yönetiminin ilk icraatı, hizmet binasına ve başkanlık katına girişte, avukat ile stajyer avukatların çantalarını X-Ray'den geçirme ve üst arama dedektöründen geçme uygulamasının kaldırılması oldu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yaptığı yazılı açıklamada, hizmet binasına ve başkanlık katına girişte önceki dönem uygulamasının kaldırıldığını belirterek "Avukat ve stajyer avukat meslektaşlarımız çantalarını X-Ray cihazından geçirmeden ve kapı tipi metal üst arama dedektöründen geçmeden baro kartlarını turnikeye okutarak giriş yapabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

TBB'nin internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:

"Türkiye Barolar Birliği, hizmet binasına ve başkanlık katına girişte önceki dönem uygulaması kaldırılmış olup, Avukat ve Stajyer Avukat meslektaşlarımız çantalarını X-Ray cihazından geçirmeden ve kapı tipi metal üst arama dedektöründen geçmeden baro kartlarını turnikeye okutarak giriş yapabileceklerdir. Ayrıca birlik başkanlık katı olan 5. kata sınırlı erişim kaldırılmış, hiçbir sınırlandırma bulunmaksızın tüm meslektaşlarımızın erişimine açılmıştır."

Yorumlar

Yorumlar İsteyen terörist dilediği gibi girebilsin diye mi?