Yazın kabusu güneş lekelerinden korunmanın yolları...

Yaz aylarının gelmesiyle ciltte oluşan güneş lekeleri neden oluşur, korunmanın yolları nelerdir?

Yaz aylarında güneşin kendini göstermesiyle en sık karşılaşılan cilt problemlerinden biri de güneş lekeleridir. Güneş altında çok fazla kalan kişilerde sık görülen güneş lekeleri ciltte kahverengi lekeler oluşmakta ve bu lekeler kalıcı olabilmektedir.

Yaz aylarında ciltte oluşan güneş lekelerinden korunmanın yollarını, lekelerin neden oluştuğunu AjansHaber’e değerlendiren Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Tevhide Bozkaya, güneş lekelerinin oluşmasının en önemli nedenlerinin, güneşe çıkmadan önce kullanılan deodorant ve parfüm gibi kimyasallar olduğu uyarısında bulundu. Dr. Bozkaya, güneşin etkili olduğu saatlerde mutlaka güneş kremi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Tevhide Bozkaya, yaz aylarında ciltte oluşan güneş lekelerinden korunmanın yollarını, lekelerin neden oluştuğunu AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“GÜNEŞE ÇIKMADAN KULLANILAN BAZI İLAÇLAR, PARFÜMLER ETKİ EDİYOR”

Güneş lekelerinin oluşmasının nedenlerinden bazıları güneşe çıkmadan bazı ilaçların kullanılması, deodorant-parfüm gibi kimyasalların kullanılmasıdır. Yatkın kişilerde bu tip etkenler güneş lekesi yapabilir. Kadınlık hormonunun yüksek olduğu kişiler güneş lekesinin oluşmasına daha yatkın olabiliyor.

“GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANMADAN GÜNEŞİN ALTINDA ÇOK KALMAMAK GEREKİYOR”

Güneşten korunmak için güneş koruyucu kullanmak gerekiyor. 50 faktörlü güneş koruyucuyu 4 saatte bir tekrarlamak gerekiyor. Bu lekelerin önüne geçmek için güneş koruyucu kullanmadan güneşin altında çok kalmamak lazım.

“EN ÇOK ETKİLENENLER KADINLIK HORMONUNUN FAZLA OLDUĞU KİŞİLER”

Güneş lekelerinden en çok etkilenen cilt türü, kadınlık hormonunun fazla olduğu kişilerdir. Bazı kişilerde leke çok oluşur bazı kişilerde az oluşur. Doğum kontrol hapı kullanan kişilerde de çok görülür. Bu kişilerin güneşe çıkarken daha dikkatli olmaları gerekir.

“YAĞ BEZELERİ İÇİN CİLDİN TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİYOR”

Cilt eğer yağlıysa yağ bezeleri de oluşur. Bu yağ bezelerinin de tedavi edilmesi gerekir. Yağlı ciltte yağ bezeleri oluşabilir, onun için de cildin tedavi edilip normal hale getirilmesi gerekir.

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar