Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilişkin flaş FETÖ iddiası

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olayla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'nün maskesi düşmüş devletin birçok yapısına sızan hain örgütün yaptığı birçok kirli iş de ortaya çıkmıştı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını örten sis perdesi de FETÖ'nün kirli tezgahlarının ortaya çıkmasıyla aralanmaya başladı. Yazıcıoğlu'nun ailesi ve avukatları kazanın altındaki sebeplerin peşini bırakmazken konuyla ilgili çarpıcı iddiaları da gündeme taşıyorlar. Yazıcıoğlu'nun ailesi ve avukatlarının emniyet istihbarat kaynaklarına dayandırarak ortaya attığı son iddiaya göre Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin başı FETÖ'cü tuğgeneral Süleyman Manka...

EKİBİN BAŞI SÜLEYMAN MANKA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili oklar, FETÖ/PDY’ye çevrilirken, Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Selami Ekici, çarpıcı iddialar gündeme getirdi. Ekici, FETÖ darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle cezaevine konulan Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka’nın, Yazıcıoğlu’nu ölümünde rol oynayan ekibin başı olduğu yönünde emniyet istihbarat kaynaklarından duyum aldıklarını iddia ederek Manka hakkında Yazcıoğlu dosyasını soruşturanKahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SÜLEYMAN MANKA NEREDEYDİ?

Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Ekici, iddialarını şöyle sıraladı: “Manka hakkında 9 Ağustos’ta Yazıcıoğlu dosyasını soruşturan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Savcı henüz Manka’nın ifadesini almış değil. 15 Temmuz’dan önce emniyet istihbarat birimlerinden Manka’nın lideri olduğu 6 kişilik bu ekibin Yazıcıoğlu’nun ölümünde rol aldığı bilgisi geldi. Manka’nın olaydan sonra enkaz mahallinde olduğu yönünde iddialar bulunmakta. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin de bir çalışma yürüttüğü gibi iddialar da mevcut. Bu şahsın olay tarihinde nerede olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz. Olay günü kişisel telefonu ve göreviyle ilgili telefonlarının yine askeri haberleşme sistemindeki kayıtlarda sinyal verdiği yerlerin araştırılmasını talep ediyoruz. Manka, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY çetesinin elebaşlarından biri olarak tutuklandı. Manka’nın şüpheli sıfatıyla soruşturularak 25 Mart 2009 öncesi ve sonrasının etraflıca araştırılmasını istiyoruz.”

FETÖ'NÜN 1 DOLARI ÇIKTI

Darbe girişimi kapsamında 18 Temmuz’da tutuklanan Tuğamiral Manka’nın dinlenme odasında örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edilen 1 dolar ele geçirilmişti.

48 SAAT ULAŞILAMADI

Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter, 2009’da Kahramanmaraş mitinginden Yozgat Yerköy mitingine hareket etmek için havalanmış, 6 kişinin bulunduğu helikopter bilinmeyen bir nedenle saat 15.03’te Sisne ve Kızılöz köyleri arasındaki Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkine düşmüştü. Yazıcıoğlu ve helikopterdekilerin naaşına 48 saat sonra ulaşılabilmişti. Otopsi raporunda ise Yazıcıoğlu’nun düşme anından sonra 1 saat daha hayatta kaldığı belirtilmişti.

Yorumlar