Yayladağı'na havan mermisi atıldı!

Hatay'ın Yayladağı ilçesine hava mermisi atıldı. TSK'dan buna topçu ateşiyle karşılık verildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine hava mermisi atıldı. TSK'dan buna topçu ateşiyle karşılık verildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜN DE ATILMIŞTI

Hatay'ın Yayladağı İlçesi kırsalına, muhalif güçler ile rejim kuvvetlerinin yoğun çatışma içerisinde olduğu Suriye’nin Lazkiye kırsalından geçtiğimiz gün de atılan 1 top mermisi düşmüş
ölen ya da yaralanan olmamıştı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLMİŞTİ

Rejim güçlerinin kontrolündeki mevzilerden atıldığı belirlenen top mermilerine, sınırdaki birliklerin angajman kuralları gereği misliyle karşılık verdiği belirtildi.

SURİYE'DE ESED REJİMİ ATEŞKES KARARINA RAĞMEN BOMBALIYOR

Suriye'de ABD ve Rusya ile diğer tarafların ateşkese uyacaklarına ilişkin açıklamalara karşın rejim güçleri bayram demeden bombardımana devam ediyor. Dün rejime ait savaş uçağının, İdlib'in kuzeydoğusundaki Maaret Musayrin beldesinde yerleşim alanlarını bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 17 kişinin de yaralandığını belirtildi.

ATEŞKES YÜRÜRLÜKTE

Bölgedeki gelişmeleri aktaran sivil savunma yetkilisi Muhammed Maznuk 'Rejimin beldeye düzenlediği hava saldırısında çok sayıda araç ve evde yangın çıktı. Yangın sivil savunma ve itfaiye ekiplerince söndürüldü.' dedi.

Maznuk şunları söyledi:

Rejim dün Halep ve İdlib'te sivil yerleşim alanlarına saldırı düzenleyerek birçok katliama imza attı. Bugün de bayramın birinci günü rejim ateşkese uymayarak sivil alanları bombalamaya devam etti.

ABD'DEN 'SON ŞANS OLABİLİR' AÇIKLAMASI

Suriye'de sivillere insani yardımı amaçlayan ateşkes anlaşması ABD ve Rusya arasında iki ülkenin Dışişleri Bakanları'nın toplantısında alınan kararın ardından dün saat 19:00'da yürürlüğe girmişti. John Kerry, bu ateşkes için 'Ateşkes birleşik bir Suriye için son şans olabilir' demişti.

Yorumlar