Yasin Aktay: Sürecin gerektirdiği kararlar alınacak

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, darbe girişiminin ardından yaşanan süreci AjansHaber’e değerlendirdi.

15 Temmuz darbe sürecinin ardından, alınan OHAL kararı ile, FETÖ üyelerinin bulaştığı tüm devlet kadroları ve kamusal alanlarda temizlik süreci başladı. Bu süreçte bazı tedirginlikler de ortaya çıktı. OHAL ile özgürlüklerin kısıtlanacağı ve toplumsal yaşamın zorlaşacağına dair.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, hem bu süreç hakkında hem de darbe girişiminin ardından oluşan toplumsal mutabakatla ilgili olarak AjansHaber’e değerlendirmelerde bulundu.

Aktay, bundan sonra OHAL kararnamesi çıkıp çıkmayacağına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu:

 “KİMSEDE TEDİRGİNLİK OLMASINA GEREK YOK”

Kimsede bir tedirginlik olmasına gerek yok. Yapıyla irtibatta olmayan, yapıyı desteklemeyen insanların tedirgin olmasına gerek yok. Netice de devlet hepimizin devleti. Bütün vatandaşlarını kucaklayan, bütün vatandaşlarına eşit mesafede olan bir ülke burası. Bu devlet şimdiye kadar bütün insanlara karşı adaleti ayakta tutan, zalimlere korku salan bir devlet. Suçluları da caydıran, suçluların bundan sonra bu tür kalkışmalarını imkansız hale getirecek tedbirlerin alındığı bir devlet.

“VATANDAŞIN DEVLETİNE SAHİP ÇIKTIĞI BİR SÜREÇ YAŞADIK”

Normal vatandaşın bu işten korkmasını gerektirecek bir durum değil. Bilakis normal vatandaşın bu süreç içerisinde öne çıktığı bizatihi devletin sahibi olduğu, kendini devletin sahibi hissettiği ve kendi devletine sahip çıktığı bir süreç yaşadık.

“SÜRECİN GEREKTİRDİĞİ BÜTÜN KARARLAR ALINACAK”

3 ay boyunca sürecin gerektirdiği bütün kararlar alınacak. Süreç ne gerektiriyorsa o kararlar alınacak ve sürecin bitmesine daha 3 ay var. 

“SÜREÇ TOPLUMSAL BARIŞI DA BERABERİNDE GETİRDİ”

Bu süreç kendiliğinden yakınlaşmayı toplumsal barışı da beraberinde getirdi. Bu süreç birilerinin zannettiği gibi toplumsal ayrışmayı daha fazla körüklemesinden ziyade daha fazla birleşmeyi, toplumca kenetlenmeyi beraberinde getirdi. 

BU OHAL ÇOK FARKLI

Budaha önceki olağanüstü hal durumlarından çok farklı bir olağanüstü hal durumu. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi millete karşı bir olağanüstü hal alınmış değil. Devletin kendi içinde kendine karşı aldığı bir tedbirdir. Bu nedenle vatandaşın tedirgin olmasına gerek yok. Bilakis devletin yapılanması için gerekli olan bir tedbirdir. Toplumun olağan hali de alabildiğine olağanlaşacaktır. Toplumun olağan halini devam ettirebilmesi için devlete bir olağanüstü hal uygulaması gerekiyordu. Devlet yapılanmasının sağlanması, devlet memurlarının yeniden yapılandırılması için mevcut durum yeterli kalmıyordu.

“40 YIL UĞRAŞSAK OLAMAYACAK BİR ŞEY OLDU”

40 yıllık düşünsek 40 yıl uğraşsak olamayacak şey oldu. Toplumda muhalefetiyle, iktidarıyla; toplumun bütün kesimleri arasında sağlayamayacağımız bir ortaklığı, bir ortak hassasiyet alanını, bir ortak kültürü bu vesile ile yakalamış olduk. Bunu da bir fırsat olarak değerlendirmek gerek.

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar