Yalova'da Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

- Yalova'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya başladı


- Yalova Bal-Göç Genel Başkanı Özgür:
"Yalova'da bin ila 2 bin seçmenin oy kullanacağını tahmin ediyoruz. Milletvekili seçimleri olmadığı için katılımın az olması bekleniyor"

Yalova Gaziosmanpaşa İlkokulunda kurulan tek sandıkta, cumhurbaşkanlığı seçimi oylaması yapılıyor. Kentte yaşayan Bulgaristan vatandaşları, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Lütfi Özgür, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede 23 aday olduğundan 13 Kasım'da ikinci tur oylama yapılmasının beklendiğini söyledi.

Özgür "Maalesef seçimlere bir hafta kala hükümet seçimlere katılma zorunluluğu getirdi ve Türkiye’de açılan sandık sayısını azalttı. Dolayısıyla Yalova'da daha önce 3 sandık açılırken şimdi 1 sandık açıldı. Yalova'da bin ila 2 bin seçmenin oy kullanacağını tahmin ediyoruz. Milletvekili seçimleri olmadığı için katılımın az olması bekleniyor.  Yalova'da 6 bin ile 8 bin arasında seçmen var. Maalesef üçte birinin Bulgaristan pasaportları ve kimlikleri var, onlar oy kullanabiliyor. Diğerleri ise süreleri dolduğundan, pasaport ve kimliklerini yeniletmediklerinden oy kullanamıyorlar." diye konuştu.

Oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erecek.

Yorumlar