Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya Azerbaycan'dan anlamlı ziyaret

Ankara'da eğitim alan Azerbaycanlı öğrenciler, eski Kültür ve Turizm Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında ziyaret ettiler.

Ankara'da eğitim alan Azerbaycanlı öğrenciler, eski Kültür ve Turizm Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında ziyaret ettiler.

TOPÇU İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ GENÇLERE ANLATTI

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ilan edilmesinin (18 ekim 1991) 25. yıl dönümünde Azerbaycanlı öğrencilerle görüşen Topçu, gençlere Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine yönelik görüşlerini anlattı. Topçu, gençlere Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü nedeniyle de tebrik etti. Görüşmeyi organize eden “Yerli Düşünce” derneği Azerbaycan Temsilcisi, tarihçi Cavid Mövsümlü, Azerbaycan'ı her zaman dikkate alan Topçu'ya hem öğrenciler, hem de tüm Azerbaycanlılar adına teşekkür etti. Topçu, öğrencilere “Tüm Türk dünyası kardeştir, ama Azerbaycan'la Türkiye ikiz kardeştir” diyerek önemli mesaj verdi.

Mövsümlü, Topçu'ya Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Azerbaycan'ın tarihi şehri Şeki'nin açılış töreninde tanıştığı Karabağ'ın Şuşa kentinin çocuk folklor ekibi ile öğretmenlerinin selamlarını iletti ve gönderdikleri mektupları teslim etti.

TOPÇU'DAN TRT SÖZÜ

Mektupta 2017 yılında TRT'de gerçekleşecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nda temsil edilmelerinde yardımcı olmaları ricasına karşılık olarak Topçu “Bu festivalde hayli kanayan yaramız olan Karabağ'ımızı ve onun başkenti olan güzel Şuşa'mızı temsil eden bu fidanlar mutlaka temsil olunmalıdır” diyerek, bu işle şahsen ilgileneceğini ve kısa zamanda iyi bir sonuç elde edileceğinin sözünü verdi. Görüşme sonunda Azerbaycanlı öğrenciler Topçu'ya Azerbayca'nın Türkiye'deki eğitim ateşeliğinin sunduğu hatıralık “Azerbaycan Halısını” hediye ederek hatıra resmi çektirdiler.

Yorumlar