Araştırmalar, mahsulün Afrika'da çok daha geniş bir coğrafyada yetiştirilebileceğini gösteriyor.
BBC'de yer alan habeere göre, Etiyopya, Awasa'daki Hawassa Üniversitesi'nden Dr. Wendawek Abebe, "Bu, gıda güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma açısından gerçekten önemli bir rol oynayabilecek bir mahsul" dedi.
Muzun yakın akrabası kabul edilen Enset, Etiyopya'da temel bir gıdayken Afrika'nın diğer bölgelerinde yetiştirilmemiş. Buna karşılık bütün Güney Afrika dahil bütün Afrika kıtasında yetiştirilebileceği söyleniyor.
Yapılan tarımsal araştırmaları ürünün potansiyel olarak 100 milyondan fazla insanı besleyebileceğini ve Etiyopya ile Kenya, Uganda ve Ruanda da dahil olmak üzere diğer Afrika ülkelerinde açlığı önleyebileceği ve gıda güvenliğini artırabileceğini ortaya koyuyor.