Yahudiler Mescid'-i Aksa'ya girdi

İsraillilerin, Müslümanların en kutsal mekanlarından olan Mescidi Aksa'ya yaptıkları taciz Filistinlileri tedirgin ediyor!

İsrail, Filistin topraklarındaki işgal anlayışını her geçen gün bir adım öteye taşıyor. Müslümanların en kutsal mekanlarından olan Mescid'i Aksa'ya yaptıkları taciz de bu durumun açık bir örneği oldu. İşgalci İsraillliler polisler eşliğinde Mescid'i Aksa'ya kutsal mekanın avlusunda dolaşyorlar. Bununla birlikte 30 yaş altı Filistinlileri de kutsal mekana girmelerine izin verilmiyor. 

30 YAŞ ALTINA GİRİŞLERİ ENGELLİYORLAR

İsrail güçlerinin, Yahudilerin bulundukları sırada 30 yaş altı Filistinlilerin Aksa'ya girişine izin vermediğini ifade eden Kisvani, "İşgalci güçler, her gün Aksa'ya yeni bir uygulama getirmeye çalışıyor. 30 yaş altı gençlerin Aksa'ya girişinin engellenmesi durumunun tekrar yaşanmasından endişe ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BİN 898 YAHUDİ MESCİDİ AKSA'YA GİRDİ!

Yahudi yerleşimcilerin, İslami Vakıflar Dairesinin onayı olmadan, İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna girmesi burada bulunan Müslümanların tepkisine yol açıyor. Bu durum da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlikler yaşanmasına neden oluyor.

Kudüs ve Aksa Basın Merkezi tarafından yayımlanan son raporda, ağustos ayı boyunca bin 898 Yahudi'nin İsrail polisinin koruması eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdiği belirtilmişti.

Yorumlar