Windows 10'da nasıl yardım alınır?

Çıkardığı son işletim sistemlerinden biri olan Microsoft Windows 10 yeniliğiyle kullanıcılara birçok yenilik sağlamayı hedefledi. Peki Windows 10 yenilikleri nelerdir ve nasıl yardım alınır? Detaylı bilgi Ajanshaber.com'da.

Microsoft'un son çıkardığı işletim sistemi olan Windows 10 kullanıcılara kolaylık sağlayacak yenilikler üzerinde çalıştı. Peki Windows 10'da nasıl yardım alınır? Windows 10 yüklü olan bilgisayarınızda artık kolayca yardım alabileceğiniz bir özellik bulunuyor; Cortana. Apple için Siri ne ise, nasıl kullanılıyorsa Windows'ta da Cortana öyle kullanılıyor. Kullanıcıları için oldukça büyük kolaylık sağlayan bu özellik kullanım açısından oldukça sevilecek. Yardım alabilmek için Cortana nası kullanılır, Windows 10 yeni özellikleri nelerdir gibi soruların cevabını haberimizin devamında bulabilirsiniz. 

WİNDOWS 10'DA NASIL YARDIM ALINIR?

Aslında Windows'un uzun süredir kullandığı Cortana Windows 10 ile birlikte yardımcı olarak kullanılabilecek. Oldukça basit ve kolay bir şekilde kullanılabilen Cortana Windows 1 0'da nasıl yardım alınır sorusunun da cevabı olmuş bulunmakta. Bu kurgusal yapay zeka Apple'ın oluşturduğu Siri gibi sesli ve yazılı olarak verdiğiniz komutlar üzerine size yardımcı olacak. Cortana şuan Windows 10 yüklü olan her bilgisayarda kullanılsa da bunu etkinleştirmek için öncelikle yapmanız gereken şeyler var. Bu işlemler kısa ve kolay şekilde yapılabilir. Haberimizin devamını okuyarak bu oldukça basit adımları uygulayıp Cortana yardımını kullanmaya başlayabilirsiniz.

WİNDOWS 10 CORTANA NASIL KULLANILIR?

Cortana şu an için Windows 10 yüklü olan her cihazda bulunuyor. Türkiye bölgesi ve Tükçe dil seçeneği için henüz destek verilmediği için öncelikle bilgisayarınızı Bölge Ve Dil Ayarları sekmesinden ABD İngilizce yapmanız gerekiyor.

Dil ve bölge değişikliği sonrası aktif olacak olan Cortana‘yı, Ayarlar sekmesinde “Cortana” şeklinde aratarak aktif hale getirebilirsiniz. Sesli komut ile Windows 10 üzerinde yaşadığınız sorunlar hakkında Cortana ile destek alabilir ve sonuca ulaşabilirsiniz.

Sesli komut ile çalışan Cortana, Window 10’da yaşanan tüm sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Cortana, windows 10’da nasıl yardım alınır sorusuna bu şekilde yanıt olmayı da başarıyor. Merak ettiğiniz sorunlara en etkili çözümü sunan Cortana, ileride çok daha iyi bir donanıma sahip olacak. Web ve Microsoft çözüm merkeziyle tümleşik olarak verileri tarayan yapay zeka, Windows 10 sorunlarına etkili bir çözüm aracı oluyor. Cortana’nın yakın bir gelecekte Türkçe dil desteği geleceği de biliniyor ama Microsoft’un bu desteği ne zaman sağlayacağını henüz bilinmiyor. 

Yorumlar