Whatsapp İOS son güncellemesi ile görüntülü konuşma gelecek mi?

Whatsapp'ın geçtiğimiz günlerde android'e sunduğu emojili güncellemesinin İOS işletim sistemine hakim telefonlarda da başladığı açıklandı

Whatsapp son güncellemesi ile emoji özelliğini kullanıcılarına sundu. Ünlü mesajlaşma programı fotoğraflara yazı ve emoji ekleme özelliğini İOS'de de tanımladığın açıkladı. Yeni sürümü ile çekilen fotoğraflara yazı, çizgi ve emoji ekleyebiliyorsunuz.  Çekilen fotoğraflara çizim, yazı ve emoji ekleme özelliği App Store’da indirilmeye sunuldu. Özellik Snapchat’e benzerliğiyle dikkat çekmişti.

WHATSAPP SNAPCHAT'E BENZETİLDİ

Whatsapp'ın bu sürüm güncellemesi ilk olarak Android'de sunulmuştu. Bu yeni özelliklerin özellikle Snapchat'e benzediği yönündeki yorumları çok olmuştu. İOS güncellemesinde resimler üzerinde yapılan oynamaların da aynı şekilde yorumlanması, sürümü geri döndürecek mi? belirsizliğini korumakta. Artık yaptığınız çizimleri doğrudan WhatsApp mesajı yoluyla arkadaşınıza gönderebileceksiniz. Ancak GIF desteği henüz sunulmadı.

PEKİ DİĞER YENİLİKLER

WhatsApp’a gelen bu özelliğin yanı sıra gruplar için de yenilik geldi. Artık grup yöneticileri bir bağlantı paylaşarak başka kişileri gruba davet edebilir. Yyeni güncelleme ile birlikte “Gruba link ile davet et” seçeneği geliyor. Bu özellik ile yeni kişiler gönderilen bir link ile gruba davet edilebiliyor. Kullanıcıya verilen URL ile kişiyi davet etmesi sağlanıyor.

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA NE ZAMAN GELECEK?

Android işletim sisteminde WhatsApp beta test programı kullanan bazı kullanıcılara video arama özelliği geldiği öğrenildi. WhatsApp, test ettiği bu özelliği tüm kullanıcıları açtığı vakit hiç şüphesiz, görüntülü konuşma alanındaki en büyük rakipleri Skype, FaceTime, Hangouts ve Facebook Messenger için en büyük tehdit olacak. Diğer taraftan WhatsApp hali hazırda Facebook'un çatısı altında olacağı için görüntülü konuşma özelliğini Messenger ile birlikte domine edecek gibi görünüyorTabii bu özelliğin WhatsApp'a geleceği henüz kesin değil. Zira görüntülü konuşmaya dair resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat beta sürümünde test olarak kullanıma sunulması, çok yakında bu özelliğin tüm kullanıcılar için geleceğini gösteriyor.

Yorumlar