Whatsapp artık video arama desteği de sunuyor!

Whatsapp artık kullanıcılarına video arama desteği sunuyor. Dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan whatsapp görüntülü görüşme özelliğini beta sürümü ile sundu.

Mesajlaşma uygulamaları arasında en çok indirilenlerden biri olan Whatsapp video arama desteği sundu. Kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte güncellemeler yapan mesajlaşma uygulaması şimdilik beta sürümü ile sunuyor. Günden güne değişen ve gelişen mesajlaşma uygulamaları yaptıkları güncellemelerle fotoğraf, video, emoji kullanımına yeni boyutlar kazandırıyor. Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması geçtiğimiz günlerde Snapchat'in özelliklerine benzer yenilikler yaptı. Fotoğrafların üzerine yazı yazabilme, emoji ekleme ve çizim yapabilme özelliği getiren Whatsapp gücüne güç katmak için sağlam adımlarla ilerliyor.

FACETİME'A BENZER

Bu kez 2.16.318 sürümü ile gündeme gelen Whatsapp görüntülü görüşme özelliğini uzun süredir bekleyen kullanıcıları için açtı. Android telefonlardaki uygulamanın beta sürümü ile artık herkesle videolu arama yapabilir, Skype, Facetime da olduğu gibi konferans yapabilirsiniz. İnternet üzerinden görüşme yapılmasına imkan sağlayan Whatsapp'ın diğer uygulamaların pabucunu dama atacağı düşünülüyor. Fakat bu özellikten faydalanabilmek için bir şart bulunuyor. Eğer karşınızdaki videolu arama yapacağınız kişinin uygulaması güncel değilse görüşme yapılamıyor. Bunun için karşı tarafa güncelleme yapması gerektiğini belirten bir bildirim gönderiliyor.

DİĞER UYGULAMALARI UNUTTURACAK

Bildirim gönderdiğiniz kişi güncelleme yaptığı takdirde artık görüntülü arama gerçekleştirilebiliyor. Uygulama şimdilerde oldukça popüler oldu ve düzgün bir şekilde çalışıyor. Yaklaşık iki milyara yakın kullanıcısı olan Whatsapp yeni özellikleri ile sadece Skype ve Facetime'a değil Google'ın Duo uygulaması'na da rakip oldu. Telefon fiyatlarının depolama alanına göre yüksek fiyatlarla satılması ve bu kısıtlı alanlarda birçok uygulamanın kullanılması sıkıntı yaratıyor. Pek çok şirketin benzer özellikleri kendi bünyesinde toplaması ise kullanıcıların daha az yer kaplaması için daha az uygulama yüklemesine neden oluyor. Eğer whatsapp video aramasını indirmek isterseniz android ile beta sürümünü yükleyebilirsiniz.

Yorumlar