WhatsApp Business nedir? Farkları nelerdir ve kurulumu nasıl yapılır?

Hepimizin kullandığı WhatsApp artık WhatsApp Business ile hayatımızda. Ajanshaber sizin için WhatsApp Business nedir, farkları nelerdir ve kurulumu nasıl yapılır sorularını cevapladı.

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen WhatsApp artık iş hayatımızın da vazgeçilmezlerinden biri olacak gibi. Peki WhatsApp Business nedir? Facebook'un bir başka platformu olarak öne çıkan ve son zamanlarda adı sıkça duyulan WhatsApp ve WhatsApp Business farkları nelerdir? WhatsApp Business'ın kurulumunun nasıl yapılacağı da merak konusuyken Ajanshaber tüm sorularınızı sizin için cevapladı.

WHATSAPP BUSİNESS NEDİR?

WhatsApp Business, Facebook'un kullanıcılarına sunacağı yeni bir özellik. Bugüne kadar adının pek duyulmamasının nedeni ise beta testi aşamasında çok az sayıda kulanıcıya ulşamasıydı. 
WhatsApp Business, adından da anlaşılacağı üzere şirketlerin müşterileri ile iletişimini daha hızlı ve anında sağlamak için kullanılacak bir uygulama. Yani WhatsApp Business sayesinde müşteriler ile işletmeler zaman kaybı yaşamandan hemen iletişime geçebilecek. 
WhatsApp Business sayesinde işletme sahipleri, hem şahsi WhatsApp hesaplarını hem de şirket hesaplarını tek bir cihaz üzerinden kontrol edebilecek. Yani şirket sahipleri, aynı telefonda hem WhatsApp hem de WhatsApp Business'ı kullanabilecek.  

WHATSAPP BUSİNESS BEDAVA MI?

WhatsApp Business'ın ücretli olup olmayacağı da büyük bir merak konusu. WhatsApp Business, başlangıçta ücretsiz olacak. Şu an edindiğimiz bilgiler bu yönde. İleri de ücrete tabi olur mu olmaz mı onu şu anlık bilemiyoruz. Bahsettiğimiz gibi ilk olarak ücretsiz olacağını söyleyebiliriz.

WHATSAPP BUSİNESS'IN WHATSAPP'TAN FARKI NE?

İki uygulamanın da kullanıcı arayüzü açısından oldukça benzer görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.
WhatsApp Business'ın normal kullandığımız WhatsApp'tan görünüş itibariyle en belirgin farkı logosu olacak. WhatsApp Business'ın logosu, bizim alışık olduğumuz telefon ahizesinin yerine yeşil konuşma balonunun içinde beyaz bir "B" harfi olacak.

Ayrıca uygulamayı yükledikten sonra kullanıcılar da normal WhatsApp'ta olmayan farkları görebilecek. Örneğin, uygulamanın profil kısmında; işletme veya şirket tanımı, konum, e-posta, internet sitesi ve diğer seçenekleri bulunuyor. Bu alanlar iş profili ile ilgili olduğu için normal WhatsApp'ta olmayan seçenekler.

Bir diğer fark ise; WhatsApp Business'ta sabit hat üzerinden hesap oluşturulabilecek. Bu özellik sizin de bildiğiniz gibi normal WhatsApp'ta bulunmayan bir özellik.

OTOMATİK CEVAPLAMA ÖZELLİĞİ

WhatsApp Busniss'ın sunduğu özellikler arasında "Otomatik cevap" ve "İstatistikler" de bulunuyor. Otomatik cevap özelliği ile işletme sahipleri adına, iş saatleri dışında veya müsit olamdıkları zamanda müşterilerine otomatik olarak şablon mesajlar gönderilebilecek.

İstatistik özelliği ile de işletme sahiplerine gönderilen, alınan ve teslim edilen mesaj sayısı gibi önemli istatistikler hakkında ayrıntılı bilgi verilecek.

WHATSAPP BUSİNESS NASIL YÜKLENİR

WhatsApp Business şu an Google Play Store'da bulunmuyor. Yani normal şartlarda şuan indirip kullanamıyorsunuz. Ancak uygulamının APK sürümü bulunuyor. APK sürümünü indirip uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Yorumlar