Vladimir Putin Rapçileri Dizginlemeye Çalışıyor

Vladimir Putin, rap müziği üzerindeki baskıcı tavrını tekrar sergiledi.

Rusya'da halk arasında kahraman olarak nitelendirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rap müziği ile alakalı şok açıklamalarda bulundu ardından rap müziğine savaş açtığını belirtti.

Otoriter tavrıyla Rusya üzerinde çoğu olaylara anında müdahale eden Putin, bu sefer ST. Petersburg'da düzenlediği konferansta kültür danışmanları ile rap müziğinin gidişatı hakkında konuştu. "Durdurmak imkansızsa yol gösterip yönetmeliyiz" diyerek halkın tepkisini üstüne çekerek eleştiri yağmuruna tutuldu. Bir sonraki konuşmasında ise yanlış anlaşıldığını asıl amacın uyuşturucu, cinsellik, protesto ve asiliğin hüküm sürdüğü rap müziğinin düzeltilmesini amaçladığını vurguladı.

Argümanlara yer verdiği açıklamasında önemli hususun uyuşturucu temalı müziklerin yayınlanması üzerineydi. Ulusun yozlaşmasını sağladığı gerekçesiyle sert duruşunu korudu. Yapılan uyuşturucu propagandasının önüne geçilmediği taktirde büyük sıkıntıların olacağını da eklemeyi unutmadı.

Rusya'da gözaltılar başladı!

Rusya'nın ünlü rapçisi Husky, müziklerinde siyaseti ve yönetimi sert bir şekilde eleştirmesi üzerine gözaltına alınan ilk rapçi oldu. Hemen ardından 12 gün gibi kısa hapis cezası verildi ve Husky'nin hayran kitlesi bu bağlamda rapin engellenmemesi için efor sarfetmeye devam etmekte. Husky, kendisine yapılan bu davranışı "onur kırıcı" olarak nitelendirip arabasının üstünde konser vererek tekrar yönetimi eleştirdi ardından polisler olaya müdahale ederek "holiganlık" suçundan Husky'i yargıladı.

Bu durumdan muzdarip sadece Husky olmadı, Gone Fludd isimli rapçinin evine yapılan ani baskınlar sonucunda söz konusu rapçinin konserlerini iptal etmesi sağlandı. Allj ise Yakutsk kentinde konser vermek için çalışmalarını yürütürken kendisine gelen birkaç tehtit üzerine bu konserleri iptal ettiğini söyledi.

 

Yorumlar