Viyana'da turistik alanlarda maske takma zorunluluğu

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, koronavirüs ile mücadele kapsamında yarın başlayacak karantina süresince bazı turistik dış mekanlarda ilk defa maske kullanma zorunluluğu getirildi.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, halkın yoğunluk gösterdiği bazı dış alanlarda kapalı alanlarda olduğu gibi FFP2 maske kullanılacağını söyledi.

Ludwig, Viyana’nın birinci bölgesinde yer alan Karlsplatz, Schweden und Stephansplatz gibi bazı tarihi ve turistlik meydanların yanı sıra Tuna kanalında bulunan yürüyüş yolunda da 11 Nisan’a kadar maske kullanılacağını söyledi.

Günlük vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülkenin doğusunda yer alan Viyana, Aşağı Avusturya ve Burgenland eyaletinde yarından itibaren yeniden karantina kuralları uygulanacak.

Yarından itibaren 3 eyalette karantina başlıyor

İlk etapta 6 Nisan’a kadar sürmesi planlanan karantina, başkent Viyana’da 11 Nisan’a kadar uzatılırken, diğer iki eyaletten henüz uzatıp uzatmama hususunda açıklama yapılmadı.

Avusturya’da son 24 saatte 3 bin 687 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 546 bin 229’a, virüs nedenli can kaybı ise 31 artışla 9 bin 339’a yükseldi.

Yorumlar