Abdullah Ağar: Vezneciler eyleminin iki sembolü var

İstanbul Beyazıt’ta Vezneciler’de polis aracına yönelik bombalı araçlı saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

İstanbul'da Beyazıt Vezneciler'de bir polis aracına yönelik olarak bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet aracı geçerken meydana gelen patlamanın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, 6 polisin şehit olduğunu, 5 sivilin de hayatını kaybettiğini belirtti. Vali Şahin yaralıların sayısının da 36 olduğunu belirtti.

Olayın ardında hangi örgütün olduğu ve amaçlarının ne olduğu tartışılıyor.

AjansHaber’e saldırıyı değerlendiren terör uzmanı Abdullah Ağar, eylemin PKK tarafından düzenlendiğini düşündüğünü belirterek amacın turizm ve güvenlik güçlerine saldırı gibi iki sembolünün olduğunu belirtti.

Abdullah Ağar, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“EYLEMİN İKİ SEMBOLÜ VAR”

İki sembolü var bu saldırının. Birincisi Tarihi Yarımada’da yer alması bir diğeri yine güvenlik güçlerini hedef alması. PKK’ya baktığımız zaman Osmanlı sembolüne karşı olduğunu biliyoruz bu saldırıda da bu anlamda bu amacın olduğunu söyleyebiliriz.  Bu açıdan bakıldığında turizmin de hedef alındığını görüyoruz.

Abdullah Ağar

“EYLEMİ PKK’NIN YAPTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ”

Turizmin bir şekilde hırpalanması Türkiye’nin dengesini bozacak bir durum. PKK bunun biliyor ve buna göre bir eylem gerçekleştirdiğini de görüyoruz. Bu açıdan baktığımız zaman da eylemi PKK’nın yaptığını söyleyebiliriz ki diğer PKK eylemlerine baktığımızda da benzer bir saldırı olarak karşımıza çıkıyor.

“BU TÜR EYLEMLERİN KARARININ VERİLMESİ VE PLANLANMASI ZAMAN İSTER”

 Dünkü operasyonların bitmesine dair açıklamanın ardından böyle bir saldırının gerçekleşmesinin bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bu saldırı o anlamda rastlandı olarak değerlendirilebilir. O durumda diğer saldırıları nereye koymamız gerekecek? Bu tür eylemlerin kararının verilmesi, planlanması zaman ister. Bu bir rastlantı ama sonuçta PKK bu tarz eylemleri gerçekleştiriyor.

“PKK’NIN KENDİ TERÖRİSTLERİNE MESAJ VERME AMACI VAR”

PKK’nın kendi teröristlerine mesaj vermesi lazım, Türkiye’de kaos ve dehşet üretmesi lazım. Bunun için de güvenlik kuvvetleri hedef seçiliyor ve bu eylemlerin ardından mesajını veriyor. PKK her zaman bu tür eylemlerini yapmak gayretinde.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar