Vergi rekortmeni Şarık Tara kimdir? Serveti, mal varlığı ne kadar?

Vergi rekortmeni Şarık Tara kimdir sorusu vatandaşlar tarafından internette merakla araştırılıyor. Şarık Tara serveti ne kadar, mal varlığı ne kadar sorularıyla ilgili detaylar haberimizde.

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenlerinin isimleri açıklandı. Haziran ayında hayatını kaybeden Şarık Tara, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi ile vergi rekortmeni oldu. İnsanlar bu haberin ardından Şarık Tara kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Ajans Haber ekibi olarak geçtiğimiz haziran ayında hayatını kaybeden Şarık Tara ile ilgili merak edilen detayları sizin için derledik. Şarık Tara'nın serveti ne kadar, mal varlığı ne kadar sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

ŞARIK TARA'NIN MAL VARLIĞI NE  KADAR?

Geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden ünlü işadamı Şarık Tara gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki Şarık Tara'nın mal varlığı ne kadar? İşte detaylar...

88 yaşında hayatını kaybeden ünlü işadamı Şarık Tara gelir vergisi rekortmeni unvanına sahip oldu.Forbes dergisinin 2017'de Türkiye'nin en zenginler kişileri listesinde 7. sırada yer alan Şarık Tara Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni olduğu öğrenildi.

GELİR VERGİSİ REKORTMENİ

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu. Tara, İşte Forbes dergisinin 2017'de Türkiye'nin en zengin kişileri listesinde de 2.4 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada yer almıştı.  Enka Holding’in Başkanı Tara, 28 Haziran 2018'de hayatını kaybetmişti.

ŞARIK TARA KİMDİR?

Şarık Tara, Enka Holding Fahri Başkanıdır ve inşaat yüksek mühendisidir. Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Sinan Tara yürütmektedir. Şarık Tara, RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi ve derneğin Yüksek İstişare Konseyi Başkanıdır 2014 yılında ödediği 37,6 milyon lira ile Türkiye’nin en fazla vergi veren kişisi olmuştur. 2015 yılı verilerine göre 2,4 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye’nin en zengin 6. ismi olmuştur. 

1942 yılında Üsküp Başkonsolosu Reşat Karabuda’nın yardımıyla önce kendisi İstanbul’a gelir ve yengesi Seniha Hanım’ın yanında kalır. 1944’te ailesinin de geldiği Türkiye'de orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik’in kocası (daha sonra bir uçak kazasında vefat eden eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kolektif Şirketini kurarak müteahhitlik faaliyetlerine başlamıştır. Enişte ve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan bir isim olan ENKA Kolektif Şirketi daha sonra Anonim Şirket’e, 1972’de de ENKA Holding A.Ş.'ye dönüşmüştür.

Yorumlar