Vergi borcu yapılandırma başvuru tarihi uzatıldı! Ne zaman sona erecek?

Maliye Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce yapılan son dakika duyurusu ile vergi borcu yapılandırma başvuru tarihi uzatılarak son başvuru tarihi 25 Kasım tarihine ertelendi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklama ile 31 Ekim'de sona erecek olan vergi borcu yapılandırma başvuru tarihi 25 Kasım'a kadar uzattığı öğrenildi. Uzatılan başvuru süresi sonrasında, 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait vergi, gecikme faizleri, vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gecikme zamları, gümrük vergileri, emlak vergisi çevre temizlik vergisi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK prim borçlarının yanı sıra Belediyelerin kapsamına giren alacaklar için yapılandırma başvurusunu Kasım ayının sonuna kadar yapılabilecek. Başvuru tarihinin uzaması sonrasında vergi borcu yapılandırma başvurusu için en son tarih 25 Kasım 2016 Cuma günü olarak belirtildi. 

BAŞVURULAR UZATILDI

Vergi borcu yapılandırma başvurularınında sona gelinirken başvuru işlemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle başvuru süresi 31 Ekim tarihinden 25 Kasım tarihine kadar uzatıldı. Başvurular vergi daireleri ve GİB Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek.

 

Yorumlar