Vatanım Sensin (Vatan Haini) buakşam Kanal D'de

Vatanım Sensin dizisi başlayacağı tarih hakkında merakla beklenen açıklama yapıldı. Dizi dünyasına hızlı giriş yapacağı tahmin edilen uzun soluklu dizi Vatanım Sensin 27 Ekim Perşembe akşamı ilk izlenime çıkacak

Yaz sezonu başında adının Vatan Haini olacağı açıklanan Halit Ergenç'in dizisi merak konusu olmuş herkes başlayacağı zamanı ve konusunu sıklıkla aramıştı. Ancak yaz sonuna doğru Vatanım Sensin olarak ismi açıklanan dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç ile birlikte eşi Bergüzar Korel'in olması dizi hakknda daha çok ilgi odağı olunmasını sağlamıştı. Bu açıklamalar sonrasında dizinin konusu ve daha da çk ne zaman başlayacağı sorusu akıllarda oluşmuştu. Başarılı konu ve oyuncu kadrosu ile birlikte Vatanım Sensin dizisinin başlama tarihinin de netleştiği dün yapımcılar tarafından açıklandı

VATANIM SENSİN DİZİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İlgi çekici fragmanı ve oyuncuları ile ilk karşımıza çıkan Vatanım Sensin'de kesinlikle ki dikkat çeken isim Muhteşem Yüzyıl'ın Süleyman Şahı Halit Ergenç olmakta iken en son Binbir Gece dizisinde birlikte olup evlendiği Bergüzar Korel'de dikkatleri üzerine toplayan diğer isim olmuştur. Geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanan tanıtım fragmanı akabinde ilk bölüm fragmanının yayınlanması ile dizinin başlama tarihi de belli oldu. Vatanım Sensin 27 Ekim akşamı başlayacak. Daha başlamadan sosyal medyada ilgi odağı olan ve rekor kıracağını henüz başlamadan belli eden yapım hakkında son günlerde adeta trend topicler zorlanmakta. Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunu Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in üstlendiği, “Vatanım Sensin” ilk bölümüyle 27 Ekim Perşembe 20.00’da Kanal D’de!

VATANIM SENSİN OYUNCU KADROSU

Dizinin oyuncu kadrosunda en dikkat çeken isimler; Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Boran Kuzum, Baki Davrak, Miray Daner, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Senan Kara ve Hakan Salınmış olmaktadır.

DİZİNİN KONUSU

“Vatanım Sensin” Türkiye’nin ve İzmir’in yaşadığı işgal günlerini adeta yeniden yaşatacak sahnelerin çekimine İstanbul’da kurulan dev platonun yanı sıra; yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de dönemin dokusuna göre seçilen ve döneme uygun olarak çekime hazırlanan mekanlarda devam ediyor. Hummalı ve titiz bir çalışma yürüterek 1900’lerin Selanik ve İzmir’ini adeta yeniden kuran dizinin sanat grubu, aylar süren çalışmanın ardından Selanik, İzmir, Kordon ve Kemeraltı gibi hikayenin geçtiği ikonik mekanları, semtleri ve şehirleri dönemin mimari diline uygun olarak yeniden inşa etti. Binlerce yaralı askerin tedavi altında olduğu bir hastane, esir düşen şehrin kahramanlarının tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin büyük karargahı inşa edilen dekorun göze çarpan yapılarının başında geliyor.

Balkan Harbi ve İzmir’in işgal dönemiyle başlayan, kimin hain, kimin kahraman olduğunun ilk bakışta asla anlaşılamayacağı büyük bir savaşın içerisinde, parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesini ekrana taşıyacak “Vatanım Sensin” büyülü, tutkulu ve unutulmaz bir aşkın, bir savaşın gölgesinde ayakta kalma mücadelesidir.

BERGÜZAR KOREL VE HALİT ERGENÇ HANGİ ROLDE?

Halit Ergenç’in canlandıracağı ‘Cevdet Yüzbaşı’nın tutkuyla aşık olduğu Balkan güzeli karısı ‘Azize’ karakterine hayat verecek ve evli bir çift olarak karşımıza çıkacak.

ÇEKİMLER NEREDE?

Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’i yıllar sonra aynı sette buluşturan dizi için İstanbul’da dev bir plato kuruldu. Yapımını O3 Medya’nın, yönetmenliğini ise Yağmur ve Durul Taylan’ın üstlendiği “Vatanım Sensin”in çekimleri, işgal günlerini birebir yansıtan İstanbul’daki o platonun yanı sıra yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de, döneme uygun olarak hazırlanan mekanlarda sürüyor.

Yorumlar