'Vatandaş Erdoğan’ı başkan yapmak istiyor'

Yoğun bir gündemi geride bırakan hükümet hedef olarak önüne Başkanlık Sistemi'ni koydu. Peki, bugüne kadar atılan her adıma destek veren halk yeni Anayasa ve başkanlık tartışmalarına nasıl bakıyor?

Türkiye hem iç hem de dış politikada yoğun bir süreçten geçen Türkiye, dış politikada önemli bir değişim sürecinin adımlarını atarken, iç siyasette de yeni bir dönemin eşiğinde.

ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki, Türkiye’nin gündemini A’dan Z’ye AjansHaber’e değerlendirdi. Gündemdeki başkanlık sistemi, MHP'deki gelişmeler ve artan terör operasyonlarını tek tek masaya yatıran Pösteki, yaşanan son gelişmelerin halk nezdinde büyük destek gördüğünü açıkladı.

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile ilgili gelişmelerin vatandaşlar tarafından yakından takip edildiğini belirten Pösteki, "Başkanlık sistemine destek %58,9 gibi yüksek bir orana ulaşmış durumda. Tabiri caizse halk başkanlık sistemini hayata geçirmeyi kafasına koymuş ve referandum sandığının bir an önce önüne gelmesini istiyor" dedi.

İşte ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki'nin AjansHaber'e yaptığı açıklamalar;

Bu sene içinde bir zaman diliminde yeni anayasa ve başkanlık sistemi/partili cumhurbaşkanlığı konusunda referandum öngörüyor musunuz? Vatandaşın nabzı ne durumda?

Başkanlık Sistemine vatandaşların desteği her geçen gün artıyor. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı gerekse Sayın Başbakan, sistemin artılarını ve gerekliliğini her platformda basınla ve vatandaşlarla paylaşarak halkın daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyorlar.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ BİLİNDİKÇE DESTEK ARTIYOR”

Şuan Başkanlık sistemine destek %58,9 gibi yüksek bir orana ulaşmış durumda. Tabiri caizse halk başkanlık sistemini hayata geçirmeyi kafasına koymuş ve referandum sandığının bir an önce önüne gelmesini istiyor. Sayın Binali Yıldırım ve kabinesi muhalefet partilerini özellikle MHP’yi ikna etmek için çalışmalar yürütüyorlar ve gayret göstermeye devam edecekler.

Referandum sandığını halkın önüne koymak için gerekli olan destek muhalefet partilerinden sağlanmazsa, Ak Parti 2017 yılında erken seçime giderek halktan 367 milletvekilinden fazlasını almaya çalışır ve bunu başarır. Halk bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan’ı taşımak, görmek istediği her makama getirdi.

Vatandaş şimdi de Erdoğan’ı başkan yapmak istiyor ve bunu mutlaka gerçekleştirir.

Son dönemde dış politikada yaşanan gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Vatandaşlar gelecekten ümitli mi?

Başbakan Binali Yıldırım ve Ak Parti hükümeti göreve başladıkları anda yaptıkları açıklamalarla sorun yaşadığımız ülkelerle ilişkilerin düzelmesi için gayret göstereceklerini ve sorun yaşamak istemediklerini dile getirdiler. Rusya ile ilişkilerin normalleşmeye doğru gitmesi, İsrail ile yapılan ve Filistin’in çıkarlarının-Türkiye’nin menfaatlerinin ön planda tutulduğu anlaşma elbette ki halk tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Türkiye’nin PKK ve FETÖ terör örgütlerini bitirme mücadelesi sürerken dış politikadaki iyileşme, terörün bitirilmesi ve sorunların tek tek çözümü, vatandaşların geleceğe daha da ümitli bakmalarını sağlıyor. Şuan ülke idaresinde büyük bir birliktelik ve sorunları çözme adına büyük bir kararlılık var.

Halkın büyük bölümü şuan ki tabloyu Devlet Başkanı Erdoğan, Başkan Yardımcısı Yıldırım ve Başkanlık kabinesi olarak yorumluyor. Halkın büyük bölümü parlamenter sistemin artık miadını doldurduğunu, Başkanlık Sisteminin ülkeye büyük faydalar sağlayacağını görüyor.

Halkın paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlara desteği ne durumda? Paralel yapı mensuplarının taktik değiştirdiği ve kendilerini Ak Partili gibi gösterip gizlendikleri iddia ediliyor, bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

Paralel yapı (FETÖ) Ak Parti’li sinden Mhp’li sine, Chp’li sinden marjinal seçmen gruplarına kadar artık toplumun hemen hemen her kesimi tarafından terör örgütü olarak kabullenilmiş durumda.

“PARALEL YAPI OPERASYONLARINA DESTEK YÜZDE 80"

Son yaptığımız araştırmalarda halkın %80’ine yakını devletin paralel yapıyı etkisiz hale getirmek için yaptığı operasyonlara destek verdiğini görüyoruz. Sayın Başbakanın ve kabine üyelerinin göreve başlar başlamaz FETÖ terör örgütüyle eskiye göre daha üst perdeden mücadele etmeye başlamaları da halkın paralel yapıya karşı yapılan operasyonları yetersiz görme eğilimlerini olumluya döndürmüş durumda ve vatandaşlar paralel yapının bitirileceği konusunda artık daha ümitli.

“KRİPTO PARALELLERE DİKKAT EDİLMELİ"

Paralel yapı mensupları özellikle Ege de (Aydın,Manisa) 2014’ten itibaren Ak Partili gibi görünüp kendilerini gizleyerek hem o illerde örgütlenme yapıyor hem de maddi olanaklar sağlayarak paralel yapıya ve paralel yapının desteklediği siyasilere para aktarıyorlar. Bu illerde Ak Partili gibi görünen ama aslında paralel olan bu kişiler (gazeteci ya da eski bürokrat) Chp’li ve Mhp’li belediyelerde ihaleye girecek olan şirketlerden %15-20 oranında komisyon istiyor ve reddedenleri kendilerine yakın medya kuruluşlarında karalama kampanyası yapmakla tehdit ediyor. Belediyelerden, belediyelerin içlerine Ak Partili gibi görünmeden önce yerleştirdikleri kişiler yardımıyla bilgi ve belgeler temin ederek güya belediyedeki yolsuzluğu ya da yolsuzluk girişimini önlüyormuş gibi görünerek kendilerine yakın sosyal medya hesaplarını ve yerel medyayı kullanarak milyonlarca lira himmet topluyorlar. Bu kişiler sadece Aydın ve Manisa’da değil başka birçok belediyede ve kamuda kendilerini gizleyerek faaliyetlerine devam etmektedirler.

Söz konusu illerin Belediye Başkanlarının, Ak Partili yöneticilerin, Vali ve Bürokratların ve bölgenin güçlü yerel gazetelerinin bu kripto paralellere karşı dikkatli olması gerekmektedir. Bu kişilerin asıl amaçları şirketlerden tehdit yoluyla para toplayarak paralel mensubu veya destekçisi olan siyasilere finansman sağlamak ve CHP’li-MHP’li belediyelerin olduğu illerde halkın Ak Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanına karşı nefret içerisinde olmalarını sağlamaktır. Sayın Cumhurbaşkanı daha geçtiğimiz günlerde paraleller cumhurbaşkanlığına bile sızmış olabilir dedi. Yani özellikle 2014 ve sonrasında Ak Partili olan veya görünen bürokrat, gazeteci ve yöneticilere çok dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda hepimizin mücadele etmesi gerekmektedir. Karşımızda devletimize kasteden ve Sayın Cumhurbaşkanına, hükümete darbe yapmaya çalışan bir yapı var.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar