Van ve Bitlis genelinde 337 yere ulaşılamıyor

Van ve Bitlis illerinde kar kalınlığı artması ile birlikte birçok kesime gidiş ve geliş gerçekleştirilemiyor, 337 yerde insanlar zor anlar yaşıyor.

Van ve Bitlis illerinde kar kalınlığı artması ile birlikte birçok kesime gidiş ve geliş gerçekleştirilemiyor, 337 yerde insanlar zor anlar yaşıyor.

Van ve ilçelerinde dün başlayıp gece yarısına kadar devam eden karın kalınlaşmasi ile merkez ilçeler İpekyolu, Edremit ve Tuşba ile Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp ve Saray'da okullar bugün tatil edildi. 104 mahalleye ve 154 mezraya ulaşılamadığı bildirildi. Karın kalınlığı merkezide 7 iken  yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Karın olumsuz etkilerinin azaltılması için çalışmalar sürüyor.  

79 köy yolu ulaşıma kapalı

Bitlis'te de dün sabahtan beri yağan kar ile 79 köyün yolunun ulaşıma kapandığı iletildi. Kar kalınlığı merkezde 5 ve yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştığı belirtildi.. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından köy yolları açılmaya çalışırken, merkezde de belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. 

Validen açıklama

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay tarafından, karla mücadelenin 76 personel ve 32 araçla birlikte gerçekleştirildiği söylendi.

Vali Çağatay, "İl Özel İdaresi ve Karayolları'na bağlı ekiplerimiz, 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyorlar. Hatta personellerimize araçlarda yemek ikram ediyoruz ki;  ara vermeden tüm yolları en erken şekilde açsınlar.  Arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kar yağışının etkilerini vatandaşlara hissettirmeden atlatacağız" dedi.

 

Yorumlar