İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine şafak baskını!

İstanbul'da sabah 04:30'da uyuşturucu tacirlerine yönelik, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

İstanbul'da sabah 04:30'da uyuşturucu tacirlerine yönelik, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

79 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Yaklaşık bin polisin katıldığı operasyon çerçevesinde 79 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Motosikletli Narkotim ekiplerinin yanı sıra operasyona özel hareket polisleri de destek verdi.

Gaziosmanpaşa'da Sarıgöl mahallesinde motosikletli Narkotim ekipleri mahallede önceden belirlenen evlere girdi. Polisler, girilen adreslerde dedektör köpeklerle arama yaptı.

Arama yapılan bir evde bir miktar uyuşturucu madde ele geçiren polis bir kişiyi gözaltına aldı.

POLİS UYUŞTURUCU ARARKEN MÜLTECİ BULDU

Akalar sokakta bulunan bir evde uyuşturucu madde arayan ekipler, Türkiye’ye yasadışı yollarla girmiş olan 33 Pakistan uyruklu mülteci ile karşılaştı. Üzerlerinden pasaport çıkmayan mülteciler sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan bir polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İSTANBUL'DA YEDİTEPE HUZUR OPERASYONU GERÇEKLEŞMİŞTİ

İstanbul’da huzur ve asayişin sağlanması için polis ekipleri gece gündüz çalışıyor. İstanbul’da daha önce de gerçekleştirilen huzur uygulamalarından biri daha düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın yönettiği uygulamada, 24 bin 915 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, 6 bin 243 araçta arama yapıldı ve 393 iş yeri denetlendi.

80 ŞÜPHELİ GÖZALTIN ALINDI, 196 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Yeditepe Huzur asayiş uygulamasında yapılan kontrollerde 80 şüpheli kişi gözaltına alındı. 38 iş yerine de işlem yapıldı. Trafik uygulamalarında ise 107 araç trafikten men edildi, 196 bin 363 lira ceza kesildi. Ayrıca uygulamalar kapsamında 14 tabanca, 7 kurusıkı tabanca, 15 gram uyuşturucu, 270 paket kaçak sigara, 63 şişe kaçak içki ele geçirildi, 42 kişi suç unsuruyla yakalandı.

İSTANBUL GENELİNDE UYGULAMAYA 5 BİN POLİS KATILDI

İstanbul genelinde dün saat 20:00’da başlatılan ve gece yarısına kadar süren "Yeditepe Huzur" asayiş uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.

DENETİMLER İKİ AYRI ŞEKİLDE YAPILDI

"Sabit uygulama" ve "Umuma açık yerler uygulaması" şeklinde iki aşamalı olarak yapılan denetimlere katılan polisler, aranan kişiler, silah ve bıçak taşıyanlar ve uyuşturucu satıcıları başta olmak üzere şüpheliler üzerinde çalışma yaptı.  Uygulamaya polis helikopteri de destek verdi. Deniz polisi ise denizde kontroller gerçekleştirdi.

Yorumlar