Usta'dan veda ederken sitem dolu sözler

Trabzonspor'un Kayserispor'u 4-0 yendiği maçta Trabzonspor başkanı olarak son maçına çıkan Muharrem Usta, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 4-0 yenen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili futbolculara ve teknik heyete veda etti.

Bordo-mavili kulübün yarın yeni başkanını seçeceği olağanüstü genel kurulda aday olmayan Usta, Kayserispor maçının ardından soyunma odasına gittikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Usta, takımla çok duygusal bir geçmişinin olduğunu belirterek, "Kucka'nın, Burak'ın, Sosa'nın buraya gelmesi kolay bir iş değildi. Okay, Abdülkadir ile Yusuf'un bu duruma gelmesi öyle zannedildiği gibi kolay bir iş değildi. Bunların kolay olmadığını bundan sonraki süreçte göreceğiz." dedi.

"Benim dönemim sona ererken aslında hüznüm şunaydı, bu takıma çok güvenmiştim." diyen Usta, şöyle devam etti:

"Çok iyi iş çıkaracağımıza inanıyordum ve aslında çok iyi iş de çıkardık ama sadece takım kurmakla bu iş olmuyor. Bu bir camia, sahiplenme, herkesin elini taşın altına koyma meselesi. Biz arkamızı sağlam hiçbir zaman göremedik. Olağanüstü burukluğum bunadır. Keşke koşarken arkadan çekilmeseydik, keşke bunlar olmasaydı. Başarı öyle kolay elde edilmez. Bu bir serüven, bir süreçtir. Bu takıma, 1-2 bölgesine takviye yaparak ısrarla devam edin, bu takım Trabzonsporluları tüm dünyada mutlu eder. Ama bunun olabilmesi için herkesin ekonomik, sosyal destek vermesi, kulübü ayağa kaldırması, seferberlik ilan etmesi lazım. Fakat bunun olmaması aslında beni çok üzüyor, kırıyor. Bu duygusallığımın sebebi başarabilirdik, ama onlar aklıma gelince çok hüzünleniyorum."

Gözyaşlarını tutamayan Muharrem Usta, ''İnsanlar gelip geçiyor. Trabzonspor'a nice başkanlar geldi, gitti. Gece gündüz çalıştık burada. Abdülkadir'i hatırlıyorum. Beni bugün en çok duygulandıran şeydi. Bugün burada çok büyüdü, artık başka bir levele geçti. Onlar benim çocuklarım gibi. Abdülkadir, Yusuf var artık. Gökdeniz ve Fatih'ten sonra eksikliğimizdi.'' sözlerini kullandı.

"GELECEKLE İLGİLİ BİR UMUT GÖRMÜYORUM"

Gelecekle ilgili bir umut görmediğini anlatan Usta, “Bu duygusallığımın sebebi; başarabilirdik, ama onlar aklıma gelince çok hüzünleniyorum. Bugün aslında ben bunu kongre salonunda tekrar gördüm. Bu seviye, bu hakaret üslupları, bu aşağılamalar devam ettiği sürece ve bu kişilerin Trabzonspor’u bundan sonra yönetmek gibi bir talepleri varsa, bunların da karşılığı varsa benim için bundan sonrasında umut, ümit yok. Zaten bu kongre kararına sebep olan şeyler de bunlardı. Şu anda bu yönetime girecek olan arkadaşlar aslında bu talepte olan arkadaşlardı. Ümit ederim ki benim bu kırgınlık, dargınlık ve burukluklarımı onlar yaşamazlar ve bu güzide takımla olağanüstü bir yol alırlar. Ben tüm Trabzonspor camiası adına çok üzgünüm. Gelecekle ilgili bir umut görmüyorum. Buradan bir gelecek inşa edemeyiz.

Gencecik çocukların şu kongrede konuşulanları dinlediğini farz ediyorum. Bu mudur örnek olmak? Artık benim için veda zamanı. Benim yukarısından bir umudum yok. Ne olur gençler, bu Trabzonspor yaşayacak. Siz böyle yapmayın. Bu insanları reddedin. Bir taraftan büyük emekle inşa edilmiş Trabzonspor’un emrinde olduğumu söylüyorum, bir taraftan da inanılmaz bir burukluğum var. Herkese allaha ısmarladık diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar