Usta’dan flaş açıklama: Kumpasa inanıyorum

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, katıldığı canlı yayında ‘Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğuna inanıyorum’ dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, katıldığı canlı yayında ‘Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğuna inanıyorum’ dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muharrem Usta, ülkenin 15 Temmuz sonrası önemli bir süreçten geçtiğine işaret etti. Usta, "Ülkemizde farklı görüşteki insanlar tek yürek etrafında birleşirken, ülkemize karşı yapılan darbe ve kıyasıya konuşulması gereken konular bunlar olması gerekirken, şike gibi çok önemli bir konuyu bu dönemde yeniden konuşuyor olmamız hoşumuza gitmiyor." ifadesini kullandı.

“FENERBAHÇE’YE KUMPAS KURULDUĞUNA İNANIYORUM ANCAK…”

Muharrem Usta şike sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Usta, şike sürecinde Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inandığını vurguladı ancak bunun şike yapılmadığı anlamına gelmediğine dikkati çekti.

Muharrem Usta 3 Temmuz şike sürecine ilişkin, şikenin maç sonucunu ve seyrini etkileme faaliyeti olarak tanımlandığına değinerek, ‘Türkçe okumasını bilen biri TFF ne karar vermiş, UEFA ve CAS ne demiş anlayabiliyor’ dedi. Uslu, "Sonucun ne olup olmadığına bakılmıyor. Spor ahlakında önemli olan etkilemek için bir şey yapıp, yapmadığınızdır. Spor ahlakına aykırı davrandığınızda cezalar geliyor. Bizim Fenerbahçe ile, Fenerbahçe'nin de FETÖ ile arasında olan iki ayrı olayla karşı karşıyayız. Bunun ceza ve sportif hukuku ilgilendiren boyutu var. Spor hukuku ile ilgili olan boyutu çok basit. Türkçe okumasını bilen biri TFF ne karar vermiş, UEFA ve CAS ne demiş anlayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar