Üniversiteler düğmeye bastı! 2 bin eleman alınacak

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala boşalan kadroların nasıl doldurulacağı sorunun çözümü için düğmeye basıldı.

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala boşalan kadroların nasıl doldurulacağı sorunun çözümü için düğmeye basıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası boşalan kadroların doldurulması için personel alımı başlıyor. Alınacak personellerin arasında profesör, doçent, hemşire, ebe, avukatlar da yer alıyor. Başvuruda son tarih üniversitelere göre değişirken Eylül ayının ortası olarak belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmada FETÖ mensubu birçok kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonların yapıldığı alanlardan biri de üniversiteler oldu. Darbe girişiminin hemen ardından YÖK, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerinden FETÖ ile bağlantılı akademik ve idari personelin tespitini istemiş ve FETÖ bağlantısı olan üniversiteler kapatılmıştı. Türkiye’de birçok bölgedeki üniversitelerden 4 bine yakın akademisyen ve idari personel hakkında soruşturma başlatıldı.

KADROLARIN DOLDURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala boşalan kadroların nasıl ve ne zaman doldurulacağı ise merak konusu oldu. Bu sorunun çözümü için düğmeye basıldı. Son 15 gün içinde üniversiteler hem akademik hem de idari personel alımı için birer birer ilana çıkmaya başladı. Alınacak personellerin arasında profesör, doçent, hemşire, ebe, avukatlar da yer alıyor.

SON TARİH EYLÜL ORTASI OLARAK BELİRLENDİ

Önümüzdeki iki ay içinde de üniversitelerin 2 bine yakın akademik ve idari personel alımı yapması bekleniyor. Kadroların boş olmasından çok uzun bir süre yok. Üniversitesine göre değişmekle birlikte başvuru için son tarih Eylül ortası olarak belirlendi.

 

Yorumlar