Üniversitede Bitcoin terörü

İngiltere’de 8 zorba Canterbury Christ Church üniversitesini basıp, iki genci bugünkü değeri 68.000 sterlin olan Bitcoin’i kendi hesaplarına transfer etmeye zorladılar.


İngiltere’de 8 zorba Canterbury Christ Church üniversitesini basıp, bir öğrenciyi bugünkü değeri 68.000 sterlin olan Bitcoin’i kendi hesaplarına transfer etmeye zorladılar.

Üniversite yurdunda kalan öğrencinin annesi, “olay 8 ay önce, oğlumun üniversiteye başladığı ilk hafta yaşandı. Oğlum Londra’dan gelen bir başka öğrenci ile arkadaş olmuş, aralarında kripto paralar ile ilgili bir tartışma yaşanmış. Bunun üzerine diğer çocuk dışardan 8 kişiyi üniversiteye çağırmış, ve bıçak zoruyla oğlumun bugünkü değeri 68.000 sterlin olan 6.000 sterlinlik Bitcoin’ini kendi hesaplarına aktarmışlar. Oğlum, hemen polisi aramış ama polisler çok geç gelmişler, saldırganlar o arada kaçmış” dedi.

Güvenlik gerekçesi ile ismi açıklanmayan mağdur öğrencinin annesi, “soruşturmanın sonlandırıldığını, saldırganlar ile ilgili hiçbir hukuki işlem yapılmadığını, üniversitenin tek önleminin ise oğlunun kaldığı odanın değiştirilmesi” olduğunu söylüyor.

Yorumlar