Ümit Kocasakal'dan flaş adaylık açıklaması!

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ekim ayında yapılacak olan baro başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal 23 Ekim'de yapılacak ve İstanbul Barosu'nun yeni başkanının seçileceği seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. İstanbul Barosu'nun resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yapan Kocasakal, üç dönemdir yürüttüğü başkanlık görevine yeniden aday olmayacağını bildirdi. 

'KENDİ KARAR VE DEĞERLENDİRMEME BAĞLI OLARAK...'

İstanbul Barosu'nun resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Kocasakal, "Meslektaşlarımızın destek ve teveccühü ile üç dönemdir yürüttüğüm İstanbul Barosu Başkanlığına, yeniden aday olmam yönünde gerek gurubumuzdan, gerek diğer meslektaşlardan gerekse kamuoyundan yoğun bir talep ve ısrar olduğu halde, tamamen kendi karar ve değerlendirmeme bağlı olarak bu dönem aday olmamaktayım" ifadelerini kullandı.

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR?

1966'da Almanya'nın Köln şehrinde doğdu. 1986'da Galatasaray Lisesi'ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında "Karapara Aklama Suçu" konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005'te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı" başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır. Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçilmiş olup, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirilmiştir.

Yorumlar