Uludağ sezonu açılıyor!

Her yıl yüz binlere ev sahipliği yapan; Türkiye'nin kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ'da sezon haftaya açılıyor.

Her yıl yüzbinlere ev sahipliği yapan; Türkiye'nin kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ'da sezon haftaya açılıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Murat Saraçoğlu, Türkiye'de turizm hareketliliği artıyor ve bu hareketliliği Bursa'ya akratmaya çalışıyoruz, haberini verdi.

Uludağ'ın Marmara Bölgesi'nin şehrin markası olarak en yüksek noktasında bulunduğu kış ve ek olarak kayak turizminin merkezi konumunda olduğunu ileten Saraçoğlu; Osmangazi Köprüsü'nün yapılmasıyla İstanbul ile Bursa arasının 2,5 ile 3 saat olduğunu ve Uludağ ile Bursa kent merkezi arasındaki 9 kilometrelik mesafenin teleferik hattı ile erişilebildiğini belirtti.

Saraçoğlu'na göre Uludağ 18 otel ve yaklaşık 7 bin yatak kapasitesiyle kış turizmi için önemli derecede katkı sağlıyor. Konuşmasında Uludağ'ın önemli kış turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Saraçoğlu, hazırlıkların tamamlandığını, 14 Aralık'tan itibaren sezonun açılacağını, Vali Başkanlığı'nda turizm koordinasyon kurulu üyeleri olarak toplanıp; iş bölümü yaparak gereken hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Uludağ'ın yabancı turistler için ilgi çektiğini vurgulayan Saraçoğlu, 2011-2013 yıllarında Rus turist akınına uğrayan Uludağ, bu yıl da Rusla'ın talebine maruz kalacağınının haberini verdi.

Önümüzdeki yıl Uludağ çok daha farklı konuşulacak

Dış ülkelerden gelecek turistlerin Uludağ'da yapılmakta olan ve yeni yapılacak festivaller ile çekileceğini ifade eden  Saraçoğlu; "O ülkelerin yöresel değerlerini içeren, o turistlerin sosyo-kültürel yapılarına hitap eden festivaller yapılırsa yabancı turist daha çok gelmeye başlar." diyerek düşüncelerini belirtti.

Uludağ geleceğin Davos'u olacak

Saraçoğlu'nun konuşmasında; Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un Uludağ'da geçmiş yıllarda turizm faaliyetleri yapmış olmasıyla birlikte Uludağ'ı çok iyi tanımasıyla çok şansı olduklarını, Uludağ'ın halihazırdaki sorunlarının çok kolay ve hızlı bir şekilde çözüleceğini, Uludağ'ın 2019 yılında çok farklı konuşulacağanı ve geleceğin Davos'u olacağı yönündeki ifadeleri yer aldı.

Uludağ'daki turizmin kışın yanına ek yaz aylarında da canlı tutulmasının önem arz ettiğini belirten Saraçoğlu, "Bu doğrultuda Arapların özel ilgileri var. Arapları kışın da kayak yapmaya özendirmeye çalışıyoruz. Yazın futbol kulüplerinin kamp programlarını yapacağı bir şekle dönüştürebilirsek, onunla ilgili yatırımlar yapabilirsek hem Bursa'nın marka değerinin artmasını hem de dünyada daha çok tanınmasını sağlamış olacağız." dedi.