Fatih Terim Milli maç öncesi basın toplantısı düzenledi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımımız'ın 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacağı Kosova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarın Antalya'da Kosova Milli Takımı'yla karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız'da, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kosova maçı dışındaki hiçbir soruya yanıt vermeyeceğim. Özellikle son maçlarda maça 24 saat kala etkilenebileceğimiz çok şey yaşadık. O yüzden maçtan sonra her soruya yanıt verebilirim.

Kadro dışı kalan son 4 kişiyi şu anda açıklamayacağım. Son antrenmanın ardından saat 23.00'e kadar listeyi vermek zorundayız. 1-2 sıkıntılı oyuncumuz var, son kararı biz de vermedik. Bazı mevkilerde fazla alternatifimiz var. O mevkilerden dışarıda kalan oyuncular olabilir.

Hırvatistan'dan alınan 1 puan sonrası galip gelememek istemediğimiz bir şeydi. Ancak realist gözle bakacak olursak, 2-0'dan Ukrayna ile 2-2 başarı, ancak kendi sahamızda 2 puan kaybı başarısızlıktır. İzlanda maçını kaybetmemiz de doğal karşılanabilirdik. Daha önce tam kadro 3-0 kaybetmiştik. Sonrasında Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başarmıştık. Sonrasında Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısını kutlayamadık. Hollanda'nın olmadığı ve bizim olduğumuz bir turnuvaydı. O başarıyı kenara koymak lazım. Uzun zamandır kazanamıyoruz evet, 7 maç oldu. 15 maçtır mağlup olmayan, bazen 3 maç kazanamayabilir. Umuyorum 3 puana kavuşacağız yarın. Hırvat maçının beraberliği, küçük bir avantajı var. Hırvatistan ve İzlanda ile içerde oynayacağız. Ukrayna'ya 2 puan kaybettik. Onun dışındaki kayıplar normal.

Basın toplantısına katılan oyuncularla ilgili genç veya tecrübeli oyuncu ayrımı yapmıyorum. Burada olan 3 oyuncu da, yaş gruplarımızda olan oyuncular. En küçük yaştan buraya kadar milli takıma hizmet etmiş oyuncular. Yakında birkaç tane daha genç oyuncular bizimle birlikte olacak.

KAPTANLIK AÇIKLAMASI...

Kaptanlık konusunda hiçbir sıkıntımız olmadı. Oyuncularımız arasında da böyle bir sıkıntı yok. Oyuncular arasında en fazla milli olan Arda sanırım. Topal, Gökhan diye de sıralanıyor. Bu konuda sıkıntımız yok.

Hiçbir maç kolay değil. Letonya'lardan, Estonya'lardan bu tecrübeleri edindik. Kosova maçı da kolay olmayacak. Ancak kampta oyuncularımızdan memnunuz. İyi konsantre olmuş görüyorum. Seyircimizle birleştiğimizde, güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.

'SIRTIMIZ YERE GELMEDEN...'

Grupta hiçbir takımın 9 puanı yok. Maçların kağıt üzerindeki ve saha üzerindeki zorlukları farklı. Önümüzde 2 Kosova, 1 Finlandiya maçı var. İnşallah sürprize yer vermeden 3 maçı da kazanırız. Entresan bir sıralama olacak üst tarafta. Biz baktığımızda Hırvatlar ve İzlanda ile içeride, en son Finlandiya'da oynuyoruz. Biz bazı şeyleri kolay unutuyoruz. Hatırlatmalar yapmak lazım 60'tan 13'üncülüğe geldik. Bu bakımdan tabela önümüzde. Neye ihtiyacımız var, bize ne lazım, bu 3 maç sonunda ortaya çıkacak. Sırtımız yere gelmeden karamsar olmamak lazım.

'TOLGAY ARSLAN'I İSTİYORUZ'

Almanya ve diğer ülkelere olan ilgimiz ortada. Açıkçası, bazı oyuncuları kazanmak için uğraşıyoruz. Bunların başında Tolgay Arslan var. Ümit ediyorum, FIFA ile ilgili konusunu çözebiliriz. Çok beğendiğim bir oyuncu. Alman takımını tercih ettiği için uluslararası seviyede bizimle olma şansı yok. Tolgay'la konuştuk, A Milli olmadığı için belki bir çözüm üretebiliriz.

Kerem Demirbay'ın da bir an evvel tercihini yapmalı. Bu süreç Mart'a kadar devam edecek. Orada bir sonuç çıkacak. Bir de Sinan Gümüş var. Bunların hepsiyle temasa geçtik. 1-2 oyuncu daha var ama şu an isim vermek istemiyorum. Kerem'i çok uzun zamandır takip ediyoruz. Sinan Gümüş de aynı şekilde. Bu oyuncularla ilgili hukuki işlemleri bekliyoruz. Sonrasında milli takımda görebiliriz bu oyuncuları. Tolgay'ı da işin içine ben kattım. İçimden geçeni söylemek istedim.

Yorumlar