Uğur Tütüneker, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Uğur Tütüneker, Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrol noktasında gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Uğur Tütüneker, Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrol noktasında gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

FETÖ'nün futbol ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'nca operasyon düzenlenmiş, Galatasaraylı eski futbolcular İsmail Demiriz, Hakan Şükür, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

TAKIMLA İLİŞİĞİ KESİLDİ

Hakkında FETÖ soruşturması başlatılması ve yakalama kararının çıkarılmasının ardından Uğur Tütüneker'in, teknik direktörü olduğu İsviçre 2. Futbol Ligi takımlarından FC Wil ile ilişkisi kesilmişti.

ÇIKARILAN KARARLA GALATASARAYLI ESKİ FUTBOLCULARIN MAL VARLIKLARINA EL KONMUŞTU

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonlarda FETÖ'cü futbolcular hakkında soruşturma başlatılmıştı. Galatasaray’lı eski futbolculardan Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz'e gözaltı kararı çıkarılmıştı. FETÖ'cü futbolcuların başında gelen eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün geçtiğimiz hafta dudak uçuklatan mal varlığına el konulmuştu. Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz'in de mal varlıklarına da el konuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün futbol camiasındaki yapılanmaya yönelik soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Hakan Şükür hakkında yurt dışında olduğu tespit edilince yakalama kararı çıkarıldı. Şükür'ün ev ve adreslerinde arama yapıldı.

4 ESKİ FUTBOLCU FETÖ ŞÜPHELİSİ

Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili oldukları iddiasıyla eski Galatasaraylı futbolcular hakkında Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz, Hakan Şükür'ün şüpheli olduğu 'Futbolda Fethullahçı Yapılanma' soruşturmasına Savcı Baygın tarafından dahil edildi.

'Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye oldukları' iddiasıyla Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında gözaltı kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 4 isimden İsmail Demiriz Büyükçekmece'deki evinde gözaltına alındı. Diğer 3 isminde yurt dışında olduğu bilgilendirildi.Şüphelilerin ev ve adreslerinde polis aramalar gerçekleştirdi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Mal varlığına el konulan Hakan Şükür'ğn yanı sıra bu üç isminde mal varlıklarına el konulmasına savcı tarafından karar verildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen talebi yerinde buldu ve 3 futbolcunun malvarlıklarına el koydu.

Somut delillere dayanan kuvvetli suç şüphesi bulunan kararda, FETÖ'cü futbolcuların taşınmazları, ulaşım araçları, banka hesapları, her türlü hak ve alacakları, varsa şirketlerdeki ortaklık payları ve kiralık kasa mevcutlarına el konuldu. Geçen hafta da Hakan Şükür'ün tüm mal varrlığına el konulmuştu.

SAİT ALPSOY TANIK

FETÖ'nün futbol ayağındaki yapılanma soruşturması kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü eski futbol imamı Sait Alpsoy da tanık olarak dinlenecek.

Sait Alpsoy, futboldaki FETÖ yapılanmasına ilişkin önemli açıklamalar da bulunmuştu. Şike kumpasına dair ve FETÖ'yle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşmüştü. FETÖ yapılanmasına dair verdiği bilgilerde, özellikle 2002 Dünya Kupası'nın kazanılmasının ardından bazı milli futbolcular aldıkları primleri toplayıp yaklaşık 500 bin dolar himmet parasını Amerika'ya Fethullah Gülen'e götürdüklerini belirtmişti. Paranın Arif Erdem tarafından Pensilvanya'ya götürüldüğünü açıklamıştı.

Yorumlar