UEFA'nın Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kararı açıklandı

UEFA, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Financial Fair Play anlaşmasının şartlarını yerine getirdiğini açıkladı.Yapılan duyuruya göre Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer kısıtlaması devam edecek.

UEFA, Beşiktaş'ın 2017-2018 sezonunda Finansal Fair Play kurallarına uyduğunu, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise kurallara kısmen uyduğunu açıkladı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklama şu şekilde;

"UEFA tarafından Şİrketimizde yapılan incelemerle ilgili yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:  UEFA CFCB  (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu) İnceleme Dairesi'nin yaptığı çalışmalar sonunda, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün  2017/18 sezonunda belirlenen hedefleri kısmen yerine getirdiği sonucuna  varmıştır. Sonuç olarak, transfer kısıtlamaları ve A Listesinde yer alan oyuncu sayısının sınırlandırılması gibi öngörülen koşullu sportif önlemler kaldırılmayacak ve 2018/19 sezonunda uygulanmaya devam edecektir. Varsa, anlaşmada belirtildiği  şekilde ek mali kesintiler yapılacaktır.  Anlaşma rejimi, en başta öngörüldüğü üzere, Fenerbahçe SK için 2019 / 20 sezonu sonuna kadar uygulanmaya devam edecektir."

 

Yorumlar