Airbus'ın Uçan Taksi Projesi Vahana yolda! Uçan Taksi'nin Çıkış Tarihi Ne Zaman ?

Fransa merkezli havacılık ve uzay devi Airbus'ın uçan araba projesi netlik kazanmaya başladı. Vahana adlı uçan taksi günümüzde şehirlerdeki ulaşım sıkıntısını çözmeyi amaçlıyor. Uçan taksi Vahana ne zaman çıkıyor ? İşte detaylar...

Fransa merkezli havacılık ve uzay devi Airbus'ın projesi olan uçan taksi Vahana ile önümüzdeki yıl yani 2017 test sürüşleri yapılacak ve uçan taksinin 2020 yılında çıkarak kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor. Vahana ile şehirdeki yoğun trafiğin, ulaşımın bir hayli rahatlaması bekleniyor. İlk etapta ise aracı pilotlar uçuracak,  gerekli izinler sağlanabilirse araç sürücüsüz hale getirilecek.

UBER'İN UÇAN TAKSİ VERSİYONU!

Uber taksi sisteminin uçan versiyonu olarak planlanan Vahana, 8 pervane ve 2 kanadı ile dikey ya da yatay uçabilme özelliğine sahip. Bu pervaneler uçağın dikey veya yatay uçabilmesine olanak tanıyor. Tek bir yolcu için tek bir odaya sahip olan taksi geleceği taşıma araçlarının temeli olarak görülüyor. Önümüzdeki yıl yani 2017'de test uçuşlarının yapılması planlanan Vahana projesinin 2020'de kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.

CityAirbus ismiyle hizmet verecek olan araçlar ilk olarak pilotlarla uçurulacak. Ancak daha sonrasında gerekli izinler alınabilirse sürücüsüz hale gelecek ve akıllı telefonlarla çağrılıp istenilen yere yolculuk yapılabilecek. Önümüzdeki 15 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşaması bekleniyor. Bu durum şirketlerin kent taşımacılığında yeni çözümler üretmeye zorluyor.

 FELAKETLER YAŞANABİLİR!

Uçan arabalar yaygınlaşırsa en büyük felaketler bizleri bekliyor! Uçan arabalar yaygınlaştığında, hava 2 arabanın çarpıştığını sizce nasıl olurdu? Şuan da normal arabaların çarpıştığında bir sürü can kaybı yaşanıyor. Eğer hava alanında bir kaza gerçekleşirse bu arabaların yere düşeceğine bir işarettir ve yeryüzünde bir felaketin gerçekleşeceği demektir. Şuan da çalışmaları süren bir uçan taksi çalışmasıdır. Hava yoluyla taksi aracı geliştiriliyor. 2020 yılında ise bu taksiler hizmet verecek. Eğer uçan taksiler birazcık da olsa yaygınlaşır ise kişiye özel olarak da tasarlanmış uçan arabalar söz konusu olur. Toplu taşıma aracı olarak çıkacak olan bu araçlar akıllı telefonlar sayesinde çağırılabilecek.

Yorumlar