Twitter kullanıcılarına müjde!

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre 140 karakter sınırına fotoğraf, video, GIF gibi eklentiler artık dahil edilmeyecek.

Twitter kullanıcılarına sevindirici bir haber geldi. Dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter, milyonların merakla beklediği haberi nihayet verdi. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, tweetlere eklenen fotoğraf, video ve GIF gibi eklentilerin 140 karakter sınırına dahil edilmeyeceğini duyurdu.

HERKES PAYLAŞIMLARINA DİLEDİĞİ GİBİ GÖRSEL EKLEYEBİLECEK

Geçtiğimiz hafta, Twitter'da büyük bir değişim olacağının müjdesi verilmişti. Sosyal ağ devlerinden olan Twitter'daki beklenen gelişme nihayet yaşandı ve 140 karakter sorunu bir nebze olsun aşıldı. Bundan böyle Twitter'da tweetlere eklenen fotoğraf, video, GIF, anket veya alıntı, 140 karakter sınırlamasına dahil edilmeyecek. Yani artık herkes paylaşımlarına dilediği gibi görsel ekleyebilecek. Yazılarını dilediği gibi rahatlıkla yazabilecek ve kendilerini daha iyi ifade etmelerine neden olacak.

LİNKLER SINIRLAMAYA DAHİL DEĞİL

Diğer taraftan gönderilere eklenen linklerin de sınırlamaya dahil edilmeyeceği açıklanmıştı. Fakat bu doğrultuda bir gelişme henüz yaşanmadı. Yani tweetlere eklenen linkler hala 23 karakter eksiltiyor. 

'İFADE KABİLİYETİNİN GELİŞMESİNİ DESTEKLEMEK İSTİYORUZ'

Elbette bu gelişme, 140 karakter sınırı için kesin çözüm olarak görünmüyor. Fakat Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in planları arasında bu sınırı tamamen kaldırmanın olmadığını belirtelim. Zira Dorsey geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında 'İnsanların kısa cümlelerle çok şey anlatarak, ifade kabiliyetinin gelişmesini desteklemek istiyoruz.' ifadelerini kullanarak sınırın 140 karakter olarak kalacağını ifade etmişti.

 

Yorumlar