Türkiye'nin tezkere kararına Rusya'dan ilk yorum

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin TBMM Başkanlığı'na sunulan tezkerenin Türkiye'nin kendi iç prosedürü olduğunu ifade etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan mutabakat sonucu, ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarında bir ortak merkez oluşturulması için asker gönderme tezkeresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM'ye gönderilmesine Rusya'dan cevap geldi.

"TÜRK ASKERİNİN BÖLGEYE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bölgeye asker gönderilmesi konusunun Türkiye'nin kendi içişleri olduğunu vurgulayarak, "Azerbaycan topraklarında da bir gözlem merkezi olacak, oraya Türk askerlerinin gönderilmesi gerekiyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç mevzuatınca öngörülen iç prosedürlerin uygulanması durumu" ifadelerini kullandı.

"RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İKİLİ ANLAŞMANIN BİR ÜRÜNÜ"

Peskov ayrıca, "Azerbaycan'da ortak bir gözlem merkezi kurulmasına ilişkin anlaşmalara gelince, bu da Rusya ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmanın bir ürünü" dedi.

 

Yorumlar