Türkiye’nin ilk espor merkezinin açılışı yapıldı

Türkiye'nin en kapsamlı espor merkezi açıldı. Üstelik merkezin içerisinde bir sürü aktivite alanı bulunuyor.

Son dönemlerde espor'a olan ilgi nedeniyle bu konuyla alâkalı çalışmalar yürütülüyor. Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı şekilde boy gösteren espor merkezi Nonstop Zula Espor Merkezi'nin açılışı bugün İstanbul Demirören İstiklal'de gerçekleştirildi.

Türkiye'de espora ve esporculara fazlasıyla rağbet gösteriliyor. Bu sebeple esporculara yatırım yapan önemli kurumlardan birisi olan InGameGroupespor, 'Nonstop Zula Espor Merkezi'nin açılışını yaptı. DHA'dan gelen habere göre, Merkez, espor'da deneyimli olanları, espor kategorisinde kendisini geliştirmek isteyen gençleri ve Zula oyuncularının yeni evi olmasını amaçlıyor.

2 BİN 500 METREKARELİK ALANA KURULDU

Demirören İstiklal tarafından destek gören ve 2 bin 500 metrekarelik alana kurulan merkez, bütün beklentilere ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı. Merkezin içerisinde 500 metrekarelik tecrübe alanı, 8 antrenman odası 80 profesyonel oyun ünitesi, teknoloji laboratuvarı, eğitim odaları, 5 farklı bölgeden canlı yayın gerçekleştirebilen reji, toplantı salonu, VR alanı, kafe, aktivite alanları mevcut.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ESPOR ORGANİZASYONLARINI ÜSTLENECEK

Söz konusu merkez, ulusal ve uluslararası espor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca merkezde bulunan espor sahnesi tam tamına 2 binin üzerinde seyirci kapasiteli.

Gururlu ve aşırı mutlu olduklarını belirten InGameGroup Kurucu Ortağı Genco Alp, “Türkiye’de yaklaşık 17 milyonluk oyuncu kitlesiyle Zula böyle bir tesisi hak ediyordu. Çok büyük bir beklenti vardı. Bizim de bir Türk firması olmamız, bu sorumluluğu bizim üzerimizde hissettiriyordu. Tesis sadece Zula oyununa özel ve Zula’nın mabedi diyebiliriz. Mesela Zula VR sadece burada var. Farklı içerikleri ilk defa burada deneyimleyebilecekler” sözlerini dile getirdi.

Yorumlar