Peki Türkiye hangi gıda ürününü nereden alıyor?
Armut: Şili, Arjantin, Çin, Güney Afrika
Nohut: Meksika, Hindistan, ABD, Arjantin
Kuru Soğan: Hollanda, İran, Rusya
Antep fıstığı: İtalya, Almanya, Mısır, İran
Domates: Rusya, KKTC, Romanya, Ukrayna
Kereviz: İspanya
Enginar: Mısır, KKTC, Irak
Saman: Bulgaristan
Buğday: Rusya, Kazakistan, ABD, Meksika
Patates: Hollanda, Almanya, Fransa, KKTC
Salatalık: Rusya, Belarus, Gürcistan
Kırmızı Biber: KKTC
Çay: Sri Lanka, Kenya, Endonezya, Çin, İran
Kuru Fasulye: Çin, Mısır, Arjantin, Peru
Yulaf: Ukrayna, Macaristan, Fransa, İspanya
Kavun ve karpuz: İran