Türkiye'nin DAEŞ temizliği İngiliz basınında

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nın sonucunda DAEŞ'le sınırının kalmaması İngiliz basınında geniş yer buldu.

Türkiye Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilk amacına başarıyla ulaştı. DAEŞ, Türkiye sınırından adeta kazındı. Cerablus'la başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda DAEŞ'in bölgedeki tüm izleri silindi, hayat normale dönmeye başladı. Bölgeye Kızılay tarafından yemek yardımı da devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN DAEŞ'LE SINIRI KALMADI

Cerablus'un ardından Fırat Kalkanı Harekatı'nda ikinci aşama da cumartesi günü başladı. TSK unsurları bu kez Karkamış'tan tanklarla girdi ve bölgedeki DAEŞ unsurları püskürtüldü. Harekatın ikinci aşamasının ardından Türkiye'nin DAEŞ terör örgütü ile sınırı da kalmamış oldu.

TÜRKİYE'NİN AMACI SINIRIN TEMİZLENMESİYDİ

Türkiye'nin harekattaki amacı da sınırın terör unsularından tamamen temizlenmesi ve Suriye'nin bütünlüğünün sağlanması olarak açıklanmıştı.

HAREKATIN BAŞARISI İNGİLİZ BASININDA

Türkiye'nin Suriye'deki bu harekatı ve sonuçları İngiliz basınında da geniş yankı buldu. Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ'e çok büyük bir darbe vurduğunun altı çizildi.

İngiliz The Times gazetesi, gelişmenin terör örgütüne katılmak isteyen yabancıların rotasını tıkayacağını yazdı. Independent ise haberi "IŞİD Türkiye üzerinden geçen ikmal hattını kaybetti" başlığıyla sundu.

"IŞİD'E STRATEJİK VE SEMBOLİK DARBE"

The Times'ın haberinde örgütün Türkiye sınırıyla bağlantısının kesilmesinin çok büyük bir stratejik ve sembolik darbe olduğu ifade edildi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

"500'den fazlası İngiliz olmak üzere, en az 86 ülkeden 27 bin İslamcı IŞİD'e katıldı. Bunların birçoğu turist vizesiyle Türkiye'ye giderek sınırdan Kaçak olarak Suriye'ye girdi.
IŞİD diğer ihtiyaçlarının ikmali için de bu rotayı kullanıyordu. Avrupa'da terör saldırısı düzenleyecek IŞİD'liler de bu rota üzerinden gönderildi."

"IŞİD, İKMAL HATTINI KAYBETTİ"

Independent da haberi "IŞİD Türkiye üzerinden geçen ikmal hattını kaybetti" başlığıyla verdi.

Yorumlar