Türkiye'den Cemal Kaşıkçı açıklaması: "Elimizde bazı deliller var"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı soruşturmasında ortaya çıkacak sonuçların tüm ülkelerle paylaşılacağını açıkladı. Çavuşoğlu, "Türkiye kimseye ses kaydı vermedi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, FETÖ üyesi kişilerin Arnavutluk'ta bulunduğunu ve dost Arnavutluk'tan bu kişilerin iadesini beklediklerini söyledi.

KRİTİK KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Çavuşoğlu Kaşıkçı soruşturması ile ilgili olarak da "Elimizde bazı bilgiler ve deliller var. İnceleme sonuçlarını bekliyoruz. Ortaya çıkan sonuçları şeffaf bir şekilde tüm dünya ile paylaşacağız. Türkiye kimseye ses kaydı vermemiştir. Ortada kayıp bir şahıs var, Türkiye'de kaybolmuştur ancak Suudi Arabistan konsolosluğunda kaybolmuştur. Nasıl kaybolmuştur ne olmuştur bunları araştırmanın sonucunda açıklayacağız" dedi. 

"ARNAVUTLUK'TAN FETÖ MENSUPLARININ İADESİNİ BEKLİYORUZ"

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yöneltilen soruya cevabında, darbe gecesi Meclis'in, İstanbul ve Ankara'da önemli yerlerin bombalandığını ve bir gecede Türkiye'nin 251 şehit verdiğini hatırlattı. 

Arnavutluk'un darbe girişiminin ardından Türkiye ile güçlü dayanışma örneği sergilediğine işaret eden Çavuşoğlu, öte yandan Arnavutluk'ta çok ciddi bir FETÖ yapılanması bulunduğunun ve bu örgütün Arnavutluk için de çok tehlikeli olduğunun altını çizdi. 

Bakan Çavuşoğlu, terör örgütü FETÖ üyesi kişilerin Arnavutluk'ta bulunduğunu ve dost Arnavutluk'tan bu kişilerin iadesini beklediklerini vurgulayarak, "Resmi olarak iadesini talep ettiğimiz kişilerin listesini de verdik, resmi yazıyla da talep ettik." dedi. 

FETÖ'nün eğitimi ve eğitim sistemini kullanarak devlet sistemine sızdığına işaret eden Çavuşoğlu, "Arnavutluk'tan iadesini talep ettiğimiz FETÖ mensupları var ve bunları dost Arnavutluk'tan bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, FETÖ'nün, Türkiye aleyhine sürdürdüğü çalışmaları ve bu örgüte ait kurumları liste halinde her seferinde dost ülkelere verdiklerini ve bu ülkelerden FETÖ ile mücadelede dayanışma beklediklerini ifade etti.

Yorumlar