"Türkiye, virüs temizliği yapıyor"

Türkiye, askeri darbe girişimi sonrasında kamuda yaşanan görevden almaları konuşuyor. Görevden uzaklaştırılanlar ve tutuklananların sayısı binleri buldu. Peki, kamuda oluşacak açık nasıl kapanacak?

Türkiye, 15 Temmuz gecesi darbe girişimiyle sarsıldı. Darbe girişiminin hükümet tarafından bastırılmasıyla kamuda büyük çapta görevden almalar başladı. Yargı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve orduda görevinden uzaklaştırılanların sayısı binleri aştı.

Peki, devlette yaşanan tasfiye hareketinde sayı kaçı bulacak? Tasfiye sonrasında oluşan boşluk nasıl kapatılacak?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin içine çöreklenmiş, virüs gibi her yere yayılmış, iradesi bu ülkeye bağlı olmayan hain, ihanet şebekesinin temizlenmesi hareketidir. Bu devlet büyük ve milleti devletinin arkasındadır. Çalınmış sorularla, hak edilmemiş makamlara erişen bu ihanet şebekesinin işgal ettiği makamlar zaten yetenekli adamların elinde değil. Çalınmış sorularla, hak edilmemiş makamlara erişen bu ihanet şebekesinin işgal ettiği makamlar zaten yetenekli adamların elinde değil. MGK kararlarını bekleyeceğiz, Bakanlar Kurulu’nda da bir takım kararlar alınacak.”  İfadelerini kullandı.

Prof. Hacısalihoğlu, devlette oluşan kadro açığına karşı alınacak kararları AjansHaber’e değerlendirdi:

“TÜRKİYE, VİRÜS TEMİZLİĞİ YAPILIYOR”

Görevden uzaklaştırmalara yönelik ‘tasfiye’ tabiri yanlıştır. Türkiye’nin içine çöreklenmiş, virüs gibi her yere yayılmış, iradesi bu ülkeye bağlı olmayan hain, ihanet şebekesinin temizlenmesi hareketidir. Bu devlet büyük ve milleti devletinin arkasındadır. Bütün vatan evlatları görev yapmaya hazırdır. Üniversite mezunu herkes bu boşluğu dolduracak niteliktedir. Çalınmış sorularla, hak edilmemiş makamlara erişen bu ihanet şebekesinin işgal ettiği makamlar zaten yetenekli adamların elinde değil.

“BEN BİR PROFESÖR OLARAK LİSEDE GİDER DERS VERİRİM”

Dolayısıyla kimsenin huzursuz ve tedirgin olmaması gerekir. Ben bir profesör olarak bir lisede gider ders veririm. Yeter ki açık olmasın. Türkiye, bir virüs temizliği yapıyor. Bu virüs tüm yerden temizlenecek ki Türkiye huzura ersin, Türkiye, Türkiye’den yönetilmeye devam etsin.

“AYRICA ŞİŞİRİLMİŞ KADROLAR BULUNMAKTA”

Hükümet bu açığın kapatılmasına yönelik mutlaka çalışmaları vardı. Ayrıca şişirilmiş kadrolar bulunmakta. Bakalım görelim. Gerçekten o kadrolar gerekli miydi? Hiç kimse şüphe duymasın. Devlet ayaktadır, millet ise onun arkasındadır. Esad olarak devlet-millet bütünleşmesiyle güç olur. Şuanda devlet ve millet bütünleşmiş, başlarında yılmaz bir lideri var. Bu güçle yönetilecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar