Türkiye 2-2 Ukrayna

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. maçında A Milli Takımımız Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. maçında A Milli Takımımız Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan ve 2-0 geriye düştüğümüz maçta Millilerimiz müthiş bir geri dönüşe imza atarak skoru 2-2'ye getirmeyi başardı ancak kalan sürede golü bulamayınca nefes kesen geri dönüş yarıda kaldı ve Milliler sahadan beraberlikle ayrıldı. Ukrayna'nın gollerini 24. dakikada penaltıdan Yarmolenko ve 27. dakikada Artem Kravets kaydederken Millilerimiz'in golleri 45+1'de Ozan Tufan ile 81. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Bu sonuçla birlikte A Milli Futbol Takımımız ve Ukrayna gruptaki ikinci maçlarında puanlarını 2'ye yükseltti.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Manuel Grafe, Thorsten Schiffner, Holger Henschel (Almanya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta (Dk. 46 Kaan Ayhan), Caner Erkin, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 76 Volkan Şen), Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, Enes Ünal (Dk. 46 Tolga Ciğerci)

Ukrayna: Pyatov, Butko, Kucher, Ordets, Sobol, Stepanenko, Yarmolenko, Zinchenko (Dk. 46 Sydorchuk), Kovalenko, Konoplyanka (Dk. 82 Petriak), Kravets (Dk. 73 Zozulya)
Goller: Dk. 24 Yarmolenko (penaltıdan), Dk. 27 Kravets (Ukrayna), Dk. 45+1 Ozan Tufan, Dk. 81 Hakan Çalhanoğlu (penaltıdan) (Türkiye) Dk. 23 Caner Erkin, Dk. 47 Hakan Çalhanoğlu, Dk 87 Emre Mor (Türkiye), Dk. 54 Ordets, Dk. 79 Stepanenko, Dk. 82 Sobol, Dk. 87 Zozulya (Ukrayna)

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

24. dakikada Ukrayna penaltı golüyle öne geçti. Penaltı atışını kullanan Yarmolenko'nun yerden vuruşunda, top kaleci Volkan Babacan'ın altından ağlarla buluştu: 0-1

27. dakikada Ukrayna farkı 2'ye çıkardı. Yarmolenko'nun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kravets'in şutunda top filelere gitti: 0-2

45+1. dakikada Türkiye farkı 1'e indirdi. Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-2

81. dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Cenk Tosun'un Stepanenko tarafından düşürülmesi sonucu hakem Manuel Grafe, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Hakan Çalhanoğlu'nun yerden vuruşunda, top kaleci Pyatov'un solundan ağlara gitti: 2-2

MAÇTAN NOTLAR:

ALMAN HAKEM

Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetti. Thorsten Schiffner ve Holger Henschel'in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz oldu.

DAVUTOĞLU MAÇI İZLEDİ

Eski Başbakan, AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasında oynanan milli maçı protokol tribününden izledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de protokoldeki yerini aldı.

A MİLLİ TAKIM'DA 4 FUTBOLCU KADRODA YOK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ve İzlanda maçlarının kadrosuna Arda Turan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ı almadı. Terim, bu 4 futbolcuyu Hırvatistan ile oynanan maçta da kadroya dahil etmemişti.

MİLLİ TAKIMDA 4 DEĞİŞİKLİK

Terim, Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'ın yerine Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin ve Enes Ünal'a şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Terim, defansı Şener Özbayraklı, Hakan Balta, Ömer Toprak ve Caner Erkin 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Ozan Tufan ve Mehmet Topal'ı oynatan Terim, orta alanda Hakan Çalhanoğlu ve Emre Mor'a forma verirken, ileri uçta ise Cenk Tosun ve Enes Ünal görev yaptı.

STAT TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Taraftarlar, karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Stadyumu'na akın etti. Stadı tamamını dolduran taraftarlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan atarak teröre de tepki gösterdi. Stadyum tamamen dolarken, stadın tamamı Türk bayrakları ile donatıldı. Ayrıca tribünlerdeki koltuklara 40 bin adet Türk Bayrağı bırakıldı. Tribünlere 45 adet boyu 8 metre, eni ise 5 metre büyüklüğünde dev Türk bayrakları asıldı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerinde ise 3 metre eninde, 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı. Yaklaşık 300 Ukrayna taraftarı tribünlerde kendileri için ayrılan bölümde takımlarını destekledi.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Konya Emniyet Müdürlüğü, stat ve çevresi ile kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Stat çevresi ve içeride 3 bin polis görev alırken, tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirildi. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

BASINDAN BÜYÜK İLGİ

Türkiye-Ukrayna karşılaşmasına 40'ı yabancı olmak üzere 170 basın mensubu akredite oldu.

ARDA TURAN'DAN DESTEK MESAJI

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye'nin, Ukrayna ve İzlanda aday kadrosuna çağrılmayan Arda Turan, milli takıma sosyal medya hesabından "Dünya Kupası yolunda Milli Takımımıza sonsuz başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun, dualarım hep onlarla..." mesajını paylaştı.

UKRAYNA'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Ukrayna, grupta son oynadığı İzlanda müsabakasına göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı. İzlanda'ya karşı ilk 11'de görev yapan Yaroslav Rakitskiy ve Sergiy Sydorchuk'a şans vermeyen teknik direktör Andriy Shevchenko, bu futbolcuların yerine Artem Kravets ve Ivan Ordets'i sahaya sürdü.

TARAFTARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan ay-yıldızlı futbolculara taraftarlar alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcular ısınma hareketlerini yaparken tribünleri dolduran taraftarlar Mehter Marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı.

Yorumlar