Türkiye ekonomisi OHAL'den olumsuz etkilenmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik MGK ve Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada 3 ay boyunca OHAL kararı alındığını açıkladı.

15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından ilk MGK toplantısınında önemli kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Toplantısı (MGK) ve Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, 3 ay süreyle OHAL kararı alındığını ifade etti.

14 yıl sonra ilk kez Türkiye’de uygulanacak olan OHAL kararını AjansHaber’e değerlendiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ‘Hayat devam ediyor, çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Ekonomiyi büyütmek için ne yapmak gerekiyorsa bunu yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan,  3 aylık OHAL kararını AjansHaber’e değerlendirdi:

OHAL eski cuntacı darbecilerin yapmış olduğu OHAL değildir.  Şu anda dünyaya baktığımızda terör olaylarıyla sıkıntı yaşayan ülkelerde lokal de olsa olağanüstü hal uygulamaları yapılıyor. Memleket için bu coğrafyada geçmiş yıllarda olağanüstü hal hep cuntacılar tarafından yapıldığı için ufak bir endişe oldu. STK’lar ve diğer kuruluşlar da bu konuyla alakalı bilgilendirmeler yapmaya başladı. Biz de TÜMSİAD olarak olağanüstü hal ile ilgili bilgilendirmek amacıyla açıklamalar yapacağız.

“ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hayat devam ediyor, çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Ekonomiyi büyütmek için ne yapmak gerekiyorsa bunu yapmaya devam edeceğiz. 3 ay ya da 5 ay bize bir şey ifade etmiyor. Terör eylemlerini, vatanı bölmeye çalışanları, bu ülkeyi satmaya çalışanları daha iyi şartlar altında daha dikkatli bir şekilde yargılanmasını, özgür demokrasinin oluşmasıyla alakalı o hassasiyetleri olağanüstü olarak görüyorum.

“3 AY OLUŞUMUNDA OLAĞANÜSTÜ BİR ÇALIŞMA TERTİP ETMEMİZ GEREKİYOR”

Bizim de bu 3 ay oluşumunda ekonomide olağanüstü bir çalışma tertip etmemiz gerekiyor. Ben ekonominin ve milletin bu durumdan çok etkileneceğini düşünmüyorum.

“MİLLET VATANINA SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Demokrasi nöbeti devam edecektir. Bu iradenin bir savaşıydı ve millet meydanlarda olarak bunun arkasında olacağını, başka bir planlarına karşılık tedbiren sokaklarda devam ediyor. Bu bir sağduyudur, millet tabi ki vatanına sahip çıkmıştır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir. 

Yorumlar