Adaya gelenler, yürüyerek, bisiklet kiralayarak veya elektrikli araçlarla adanın plajlarını ve turistik noktalarını gezdi. Elektrikli araçların yer aldığı duraklarda kalabalıktan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Kafe ve restoranlar, gün boyu adayı ziyaret edenlerle doldu.
Tekirdağ
Ramazan Bayramı’nın 2.gününde Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi sahilinde yoğun kalabalıklar oluştu.
Sahil yolunda trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik ışığı kavşaklarında trafik durma noktasına geldi.
Marmaris
Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerine gelen tatilciler yollarda yoğunluk oluştururken Ramazan Bayramı’nın ilk iki gününde toplam 43.000 araç girişi olduğu öğrenildi.
9 günlük bayram tatilinin başladığı Cumartesi gününden bu yana Marmaris ve Datça’ya yaklaşık 90 bin araç girişi olduğu bildirildi.
Amasra
Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde, tatilciler, tarihi ve turistik ilçe Amasra’ya akın etti. İlçe merkezine girişte uzun araç kuyrukları oluştu.
Yeşilin tonları ve denizin mavisiyle bütünleşen doğasıyla ilgi çeken ilçede, Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki otoparklar tamamen doldu.
Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçede 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, binlerce günübirlik turistin ilçeye geldiğini söyledi.
Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını aktaran Çakır, şunları söyledi:
"Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra, bu bayram tatilinde de ciddi yoğunluk yaşıyor. 6 bin nüfuslu ilçede günübirlik ziyaretçi sayısı 60 bini aştı. Özellikle bugün ilçe girişinde yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu ve misafirlerimiz ilçe merkezine girmekte dahi güçlük çekiyor.
Merkezdeki tüm otoparkların dolması nedeniyle sürücüleri ilçe girişindeki mahallelere ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi alanına yönlendiriyoruz. İlçemizdeki bu yoğunluk, bayram tatili sonuna kadar artarak devam edecektir."
Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da her mevsim günübirlik tatilci ağırlamalarında balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün de etkili olduğunu ifade etti.