Türk Milli Takımı'nda ruh kalmamış

Beşiktaş'ın eski Fin futbolcusu İsmail, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde izlediği Türk Milli Takımı'nın ruhunu kaybetmiş bir ekip olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ta 1978-1979 sezonunda forma giyen Finlandiya'nın eski milli futbolcusu Atik İsmail, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde izlediği Türk Milli Takımı'nın ruhunu kaybetmiş bir ekip olduğunu söyledi.

Aslen bir Tatar Türkü olan ve Finlandiya liginde 3 sezon gol krallığı sevinci yaşayan Atik İsmail, Türk Milli Takımı'nın çok yetenekli futbolculara sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak bu yetenekle paralel bir futbol ortaya koyamıyorlar. Türk Milli Takımı gerçekten çok kötü bir durumda. Türkiye'nin İzlanda'ya mağlup olmasını kesinlikle beklemiyordum. 15 sene önce Türkiye çok iyi bir takımdı ve Dünya Kupası'nda da başarılı oldu. O günden beri öyle bir takım gelmedi. Türk futbolu o dönemde tam bir patlama yaşamıştı. Şu an Türkiye'de kulüp takımları yükselişte. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grubunda lider, Medipol Başakşehir yoluna devam ediyor. Galatasaray da çok formda. Türk kökenli biri olarak Finlandiya'dan gördüğüm, bu Türk Milli Takımı'nda ruh kalmamış. Türkiye, Dünya Kupası'nda olmayacağı için çok üzgünüm."

İsmail, Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu ve doğru bir yapılanma ile kısa sürede yeniden ayağa kalkabileceğine inandığını belirtti.

Yorumlar