Turcoin- Hipper battı mı?

Gündeme bomba gibi düşen Turcoin skandalı bugünün en çok konuşulan olaylardan birisi. Çiftlik Bank olayına benzerlik gösteren bu faaliyet mağdurların ortaya çıkmasıyla ses getirdi. Peki Turcoin- Hipper battı mı? Sizin için araştırdık...

Tarihler 31 Ocak 2018'i gösterdiğinde Turcoin ortaya çıktı. Hazırlık aşaması 2 yıl süren Turcoin belli aşamalardan geçerek son halini aldı ve piyasaya sürüldü. Bitcoin'in yerlisi olarak lanse edilen bu oluşum birçok insanı peşinden sürükledi. Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu'nun ortaklaşa kurduğu şirketle büyük otellerde lansmanı düzenlenen ve insanlara tanıtılan bu birleşim beş ayın sonunda battı. Peki Turcoin- Hipper battı mı? Devamı haberimizde...

TURCOİN-HİPPER BATTI MI?

2018 yılı bitcoin skandallarıyla çalkalandı. Önce ortaya çıkan Çiftlik Bank skandalından sonra birçok buna benzer yapı polis tarafından çökertilmişti. Buna benzer son skandal ise Eskişehir'den geldi. Muhammet Satıroğlu ve Sadun Kaya ortaklığında piyasaya sürülen Turcoin'in battığı haberleri bugünü salladı. Peki gerçekten Turcoin- Hipper battı mı? sorusunun cevabını sizin için araştırdık.

HİPPER VE TURCOİN SKANDALI NEDİR?

Sistem, tipik saadet zinciri mantığı ile faaliyet gösteriyordu. Sisteme üye kazandırmak için çeşitli vaatlerde bulunuldu. Paylaşılan kazanç tablosuna göre sisteme 1500 TL’lik paket alınarak da üye olunabildi, 46 bin 500 TL’lik paket alınarak da… Alınan her bir paket için de belli bir aylık veya yıllık kazanç elde edilebildiği belirtildi. Yapılan açıklamalara göre örneğin 15 bin TL’lik paket alan kişinin aylık kazancı 2 bin 500 TL olurken, en yüksek tutarlı paket olan 46 bin 500 liralık paket alan kişinin aylık kazancı ise 7 bin 750 lira olacağı belirtildi.

Asıl olay bu zamandan sonra başladı. Sistem artık para akışını karşılamamaya başladı. Çünkü sistemin ardında herhangi bir teknoloji bulunmamaktaydı. Amaç sadece çok para kazanmak olarak kullanılan bu sistem sonuç olarak çöktü ve bir sürü insan mağdur oldu.

Şirketin battığı haberleri ise bugün gündeme bomba gibi düştü. Turcoin ve Hipper Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu'nın birlikte yürüttüğü bir projeydi. Bu projenin büyük çoğunluğu ise üye esasına dayanıyordu. Sistemin çöktüğü ve insanların mağdur olduğu biliniyor.

Tanıtım lansmanında üyelerine Mercedes hediye etmesiyle de adından söz ettiren sistem ise büyük hedeflerle yola çıkmıştı.

ALACAKLILAR TESİSİ BASTI
Şirketin Kocaeli'nde kurduğu kripto para üretim tesislerinin de alacaklılar tarafından basıldığı öğrenildi. Alacaklılar, hakkında soruşturma yürütülen ve sisteme yüklü miktarda para toplayan Hipper'in diğer lider kadrosu ve yöneticilerine ulaşamıyor.

Yorumlar